VVOG verliest twee punten maar blijft ongeslagen

De weergoden waren wederom de thuiswedstrijd tegen ASWH niet goed gezind.

Net als vorig jaar werd de wedstrijd onder slechte weeromstandigheden gespeeld.

Ondanks de regen hadden veel mensen de weg naar de Strokel gevonden. Voorafgaand aan de wedstrijd werden zowel Frans Koornberg als Pernelly Biya gehuldigd door voorzitter Fred Moll voor 100 + wedstrijden voor VVOG. Een mooie mijlpaal voor de steunpilaren van het nog prille seizoen.

Na de aftrap zagen we een VVOG dat veel druk gaf naar voren en met de snelheid voorin een aantal kansen creëerde. Biya stuurde een voorzet naar Hol maar deze kwam een teenlengte te kort om voor de openingstreffer te zorgen. ASWH bleef goed voetballen en vooral op het middenveld hadden ze het beste van het spel. Vlak voor rust scoorde ASWH uit het niets de 0-1 (Yildirim) na slap verdedigen van VVOG. Met een strak diagonaal schot werd Koornberg zijn clean sheet ontnomen.

Na rust had VVOG het beste van het spel. Met passie en secuur passingspel werd ASWH onder druk gezet. De ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht creëerden geen kansen meer en dat was de verdiensten van een sterk spelend VVOG. De groenwitten toonden mentale weerbaarheid door 20 minuten voor tijd de 1-1 te maken. Guido de Graaf maakte een klassieke kop goal na een sterke voorzet van Sturing. VVOG ging op zoek naar de winnende treffer maar was helaas niet bij machte om de overwinning binnen te slepen.

Ondanks het gelijkspel blijft VVOG koploper gezamenlijk met de Blauwen uit Spakenburg. Aanstaande zaterdag speelt VVOG de uitwedstrijd bij ACV.