VVOG verliest thuiswedstrijd tegen Sportlust met 0-2 (wedstrijdverslag)

VVOG heeft zaterdag een 0-2 nederlaag geleden tegen Sportlust ’46 uit Woerden na een 0-1 stand bij de rust. VVOG startte met Chavez Uitenwerf, hij maakte zijn competitiedebuut voor VVOG. Yassine El Hanoudi startte hierdoor op de bank.

Dat Sportlust een goede ploeg heeft had men vorige week al laten zien door een overwinning bij DOVO. Het zou dus zeker geen gemakkelijk middagje worden

Aan het begin van de wedstrijd waren beide ploegen aan het aftasten. Sportlust probeerde wel hoog druk te zetten maar VVOG speelde zich daar redelijk makkelijk onder vandaan.

Na een kwartier pakte VVOG het initiatief en dit leverde een kans op voor Job Hoogedoorn, maar hij stuitte op doelman Antonioli.

In de 23e minuut was er een scrimmage voor de goal van Paul Eppink, maar dit leverde niets op. Sportlust moest daarna al vroeg wisselen. De geblesseerde Jasper Werkhoven ging eraf en Mitchel van de Veer kwam hem vervangen.

De rust leek in te gaan met een 0-0 stand, maar in de 45ste minuut kwam Sportlust vanuit het niets op voorsprong. Een voorzet van Nick Verhagen leek een prooi te worden voor Paul Eppink maar het lange been van Mark van der Weijden was er net iets eerder en tikte de 0-1 binnen.

Na rust twee ongewijzigde ploegen. Sportlust begon sterk en pakte de opbouw van VVOG gelijk aan. De ruimte die onder andere Rafik El Hamdi voor rust kreeg was er nu niet meer.

Het eerste kwartier na de rust werd uiteindelijk fataal voor VVOG. In de 52e minuut kreeg Yannick Bouw geel na een overtreding en een paar minuten later kreeg Jeffrey Snijders geel. Twee minuten later kreeg Snijders wederom geel en kon hij er met rood vanaf. Te Brake had wel kunnen (moeten) fluiten bij een overtreding op Rafik El Hamdi. Het speelde Sportlust alleen maar in de kaart.

Trainer Schuurman probeerde de wedstrijd nog te keren en bracht Dean van Ooijen en Kevin Schmidt voor Pernelly Biya en Yasin Kurt.

Een paar minuten later kreeg ook Rafik El Hamdi nog geel van te Brake. In de 73e minuut was het helemaal over. Een sliding van achteren door Dean van Ooijen kwam hem op een rode kaart te staan.

Sportlust speelde de wedstrijd uit en bracht door Kesley ten Haag de 0-2 nog op het scorebord.

VVOG verloor met name van zichzelf, maar ook van een wel degelijk goed spelend Sportlust. VVOG kan zich volgende week revancheren in de derby tegen DVS ‘33.

(Foto: VVOG)