VVOG toont veerkracht en wint Zuiderzeecup

Door Job Moll - VVOG heeft de 6e editie van de Zuiderzeecup gewonnen.

In een spannende finale wonnen de Harderwijkers nipt van Ajax.  Na een matige eerste helft herstelde de ploeg van van Arum zich in de tweede, 2-1.

Op een druk en gezellig sportpark de Strokel begon VVOG matig aan de wedstrijd. De Harderwijkers leken al snel op achterstand te komen toen Ajax er snel uit kwam en alleen op Koornberg afging. De Amsterdammers speelden de 2 tegen 1 situatie alleen niet goed uit en de supporters konden opgelucht adem halen.

Ajax combineerde er lustig op los en met name de twee aanvallende middenvelders waren een plaag voor de Groen Witten. In de 12e minuut was het dan ook na een paar kansen wel raak voor de Amsterdammers. Na een snelle aanval kreeg Misa Danso veel ruimte van de Harderwijkse verdediging en schoot hij onberispelijk de bal hoog in het net.

VVOG kon geen vuist maken in de eerste helft. Ajax speelde frivool en kreeg nog een aantal kansen maar de Rood Witten vergaten de finale voor de rust te beslissen.

VVOG moest in de tweede helft een ander gezicht van zichzelf laten zien en net zoals tegen Huizen (in de halve finale) kwamen de Groen Witten sterk uit de kleedkamer. Aankoop Guido de Graaf werd het nieuwe aanspeelpunt en het grote talent Tijmen van Straten kwam er in voor Doeve.

Het eerste kwartier na rust was sterk van VVOG, dat resulteerde echter nog niet echt in grote kansen. Dat veranderde na een vrije trap van de Kle die net naast ging. In de 64ste minuut speelde de uitstekend spelende Tijmen van Straten de Klein de diepte in die de bal precies neerlegde voor Moustafa Kalkan, die koel bleef en scoorde, 1-1.

VVOG rook bloed en ging op zoek naar de voorsprong. Uitblinker Wesley de Klein was enorm goed op dreef en kreeg in de 72ste minuut een penalty. Na een mooie solo werd hij onreglementair neergehaald. Guido de Graaf ging achter de bal staan en liet zien over stalen zenuwen te beschikken, 2-1.

De wedstrijd bleef na de 2-1 in balans en beide ploegen creëerde weinig kansen. De pijp was bij beide ploegen na een zware halve finale leeg. Ajax kreeg nog één kans in de slotfase. Een volley werd echter door de buitenspeler net overgeschoten. VVOG kwam daarna niet meer in gevaar en pakte zo de 4e Zuiderzeecup in 6 jaar, een hele knappe prestatie.