VVOG speelt knap gelijk tegen Rijnsburgse Boys

Door Job Moll: Na de knappe overwinning tegen Harkemase Boys mochten de Groen Witten dit weekend op bezoek bij Rijnsburgse Boys.

VVOG had zich door de overwinning op Harkema veilig gespeeld en daardoor konden ze vandaag vrijuit spelen. Rijnsburgse Boys doet het dit jaar ook verdienstelijk met een 3e plek.

Rijnsburgse Boys begon sterk aan de wedstrijd. VVOG kon zich niet onder de druk uit voetballen. Via een paar mooie aanvallen creëerde de thuisploeg een aantal uitstekende kansen, de bal wilde er alleen niet in.

In de 27ste minuut werden er twee discutabale beslissingen genomen door de scheidsrechter. Nadat een overtreding op Tim Muller niet werd bestraft kon Rijnsburg met twee man alleen op Koornberg af, de keeper won echter het duel. Een minuut later claimde VVOG terecht een penalty maar de scheidsrechter legde de bal niet op de stip.

Na de rust trok Rijnsburgse Boys de goede lijn door. Serbony miste op een haar de bal om de openingstreffer te maken. VVOG was ook met andere intenties uit de kleedkamer gekomen en kreeg in de 52ste minuut via Biya zijn eerste kans. Een minuut later kon Jeffrey Arends de Groen Witten op voorsprong schieten maar de bal belandde op de paal. VVOG kwam lekker in de wedstrijd en dat resulteerde ook in een voorsprong. Jeremy de Graaf kon na een foute terugspeelbal makkelijk scoren, 0-1.

Rijnsburgse Boys wist dat het na de tegentreffer moest komen en deed dat ook. Tillema stuitte alleen voor de zoveelste keer op Koornberg. In de 69ste minuut kreeg VVOG ook een enorme kans. Uit een corner werd de bal van de lijn gehaald.

VVOG hoopte stiekem om in het laatste kwartier de drie punten uit het vuur te slepen maar slaagde daar net niet in. Leonard kopte in de 85ste minuut de 1-1 tegen de touwen. Rijnsburgse Boys rook bloed en ging in de slotfase alles op de aanval spelen. De thuisploeg kreeg nog een uitgespeelde kans, maar doelpuntenmaker Leonard kon de voorzet niet verzilveren.

In de absolute slotsecondes leek VVOG zonder punten richting Harderwijk te vertrekken. Na een ongelukkige handsbal kreeg Rijnsburgse Boys een opgelegde kans om de drie punten te pakken. Frans Koornberg pakte echter de penalty van Marvin Wijks waardoor VVOG een punt overhield aan de wedstrijd.