VVOG pakt punt bij VVSB (wedstrijdverslag)

Zaterdagavond heeft VVOG in een enerverende wedstrijd met 2-2 gelijkgespeeld tegen VVSB uit Noordwijkerhout. De ploeg van Pieter Mulders staat nu 14e met 8 punten uit 8 wedstrijden.

Ondanks de onophoudende miezerregen lag het nieuwe veld op De Boekhorst er goed bij. Ten opzichte van vorige week was er door blessures van Muller (rug) en Latupeirissa (hamstring) een basisplaats ingeruimd voor Onuoha en Zakaria, die beiden een solide wedstrijd zouden spelen. Snijders kreeg voor het eerst deze competitie een plekje op het middenveld toegewezen.

VVOG kwam goed uit de startblokken, want in de eerste minuut mocht Meulens de bal van een meter of 15 al inschieten na een pass van Wobbes. De bal krulde enkele centimeters naast het doel van VVSB. Even later knalde diezelfde Meulens een vrije trap op de vuisten van de doelman van VVSB.

Na de sterke openingsfase van de groen-witten nam VVSB het heft in handen. Via goed positiespel werd VVOG vastgezet op eigen helft en regende het kansjes voor VVSB. Maar doelman Eppink was bij de les en het vizier van de VVSB-aanvallers stond nog niet op scherp. Daarna twee mooie aanvallende acties van VVOG, waarin twee keer Mike Ahrens de hoofdrol voor zich opeiste met slimme combinaties. In eerste instantie belette een vermeende handsbal hem tot afronden en in tweede instantie een overtreding van Peter Verhoeve, die met zijn tweede gele kaart mocht inrukken. Ahrens verzilverde de strafschop zelf in de 34e minuut en maakte zo zijn vijfde treffer van het seizoen: 0-1. VVSB was daarna even van slag af, maar VVOG drukte niet door (afgekeurde goal Kersten en Wobbes die net niet van dichtbij kon inschieten). Vlak voor rust dan toch zomaar de 1-1. VVSB-spits Zschusschen kreeg iets teveel ruimte en haalde droog uit in de korte hoek: 1-1.

Na rust bouwde het elftal van Pieter Mulders een veldoverwicht op zonder tot hele grote kansen te komen. In de 60e minuut viel plots het licht uit, maar na een onderbreking van 5 min kon het spel toch weer verder. Inmiddels was Bruinier vervangen door Careman en dat gaf aan dat Mulders vol voor de 3 punten ging. Toch bleef ook VVSB gevaarlijk met enkele snelle counters en Paul Eppink bleek een paar momenten wat minder daadkrachtig. Dit leidde wel tot heikele situaties, maar niet tot een doelpunt voor de thuisclub. In de 82e minuut dan toch de 2-1 voor VVSB toen een diagonaal schot van Frans van Niel binnenviel. Daarna ging VVOG ‘va banque’ spelen, want Buitenhuis kwam ook nog in het veld voor Zakaria. Careman was heel dicht bij de 2-2 na een voorzet van Onuoha, maar hij schoof de val net naast het doel. Tenslotte was het Harrie Kersten die een fraaie voorzet van Snijders met een volley binnenwerkte: 2-2 in de 90e minuut. Vervolgens nog een knotsgekke blessuretijd van 10 minuten met twee kansen voor VVSB en twee voor VVOG (kopballen Ahrens en Wobbes), maar gescoord werd er niet meer. Beide ploegen konden naar tevredenheid gaan douchen met een punt.

Pas op 2 november speelt VVOG haar volgende wedstrijd en dat is uit tegen onze buren uit Ermelo!