VVOG met uitstekend gevoel de winterstop in na winst op Capelle (1-2)

Voor VVOG stond dit weekend de wedstrijd op het programma tegen vv Capelle. De ploeg van Hans van Arum reisde met vertrouwen af naar het westen na de 0-2 overwinning tegen Magreb van twee weken geleden.

Door de sneeuwval was het nog even onzeker of de wedstrijd door kon gaan, maar beide ploegen konden gewoon starten op het goed bespeelbare gras in Capelle aan de IJssel.

VVOG begon uitstekend aan de wedstrijd. Na een minuut lag de bal al in het net. Na een sterke voorzet van Desmond Sturing prikte Pernelly Biya keurig de 0-1 binnen, een droomstart voor de Groen Witten.

Na de sterke beginfase van de Harderwijkers nam de thuisploeg het heft in handen. Het veldoverwicht resulteerde in twee grote kansen. Ten eerste schoot de thuisploeg net naast en daarna kreeg de ploeg een opgelegde kans op de voorsprong. Maar de spits van Capelle kopte een 100% kans naast, wat zorgde voor verbijstering onder de supporters rond het veld.

In de 2e helft was de wedstrijd meer in balans. Capelle probeerde door aanvallende wissels meer te forceren maar het was VVOG die voor de tweede keer toe sloeg. Arends leek hands te maken in een duel aan de zijkant maar stak de bal prima op Pernelly Biya. Biya omspeelde de keeper en schoot de bal knap in het lege goal.

De wedstrijd leek in het slot gegooid te zijn maar Capelle gaf niet op. Na niet al te sterk verdedigend werk van Doeve en Hogetoorn profiteerde Boris Letterie en scoorde hij de 1-2. Door de aansluitingstreffer kreeg de thuisploeg weer zelfvertrouwen om in het laatste kwartier de gelijkmaker te maken.

Capelle ging alles of niets spelen en ging vol in de aanval. De tactiek zorgde voor een aantal hachelijke momenten voor de goal van Koornberg. Nadat de scheidsrechter aangaf dat er nog zes minuten blessuretijd bij kwamen was het voor de Groen Witte supporters nog even billenknijpen. Toch trokken de mannen van Hans van Arum de drie punten over de streep.

VVOG gaat dus met een goed gevoel de winterstop in en kan zich gaan opladen voor de tweede seizoenshelft. Wij wensen alle VVOG’ers hele fijne kerstdagen en een ontzettend mooi en sportief 2018!

Timeflex Jobcentre

Adresgegevens

Verkeersweg 57
3842 LE Harderwijk

Telefoon

T. 020-2405533

Meer info