VVOG knokt zich naar punt in Veenendaal (wedstrijdverslag)

VVOG heeft aan het bezoek aan DOVO een punt overgehouden. De ploeg van trainer Hennie in ’t Hof was flink gehavend, maar wist stand te houden.

VVOG begon met Wouter Polhoud op het doel. Door de afwezigheid van Kevin Rijnvis mocht het talent zijn basisdebuut maken. Frans Koornberg, die vorig seizoen stopte met voetballen, zat op de bank als reservedoelman. Rihairo Meulens en Caifano waren door blessures niet beschikbaar en daarom speelden Jeroen Buitenhuis en Joshua Tijdens.

De eerste mogelijkheid in het zonnige Veenendaal was voor de thuisploeg. Joshua Patrick ging recht op het doel af van VVOG, maar Wouter Polhoud kwam goed uit en redde erg knap. VVOG had het lastig in de openingsfase, maar overleefde wel.

De eerste grote kans voor VVOG was wel direct een doelpunt. Een lange bal werd op waarde geschat door Pernelly Biya. De aanvaller, die volgend seizoen gaat spelen bij DOVO, schoot de bal koeltjes in de goal, 0-1. VVOG kon niet heel lang genieten van de voorsprong. Joshua Patrick kopte vlak voor rust de gelijkmaker binnen.

VVOG begon de tweede helft met een tegenvaller. Bruinier kon door een blessure niet verder en werd vervangen door Hogetoorn. VVOG bleef redelijk gemakkelijk op de been, maar DOVO kwam er wel gevaarlijk uit in de omschakeling. Rond de 67ste minuut kreeg DOVO kans op kans. De roodwitten wisten echter niet de trekker over te halen en VVOG verdedigde daarnaast goed.

Talenten Van Straten en Fadili vielen nog in bij de Harderwijkers. In de laatste minuut kreeg DOVO nog een uitstekende kans, maar Jeffrey Snijders haalde de bal van de lijn. VVOG hield stand en won een punt op bezoek bij DOVO. Een knappe prestatie van de Harderwijkers!