VVOG in extremis langs ONS Sneek: 3-2 (wedstrijdverslag)

VVOG heeft zaterdag de eerste punten gehaald in de huidige competitie en wel in de thuiswedstrijd tegen ONS Sneek. Trainer Pieter Mulders had vandaag een plaats in de basis voor Jeroen Buitenhuis, dat ging ten koste van Latupeirissa.

VVOG en ONS begonnen wat afwachtend aan de wedstrijd maar gaandeweg de eerste helft werd ONS steeds gevaarlijker.

De Sneekers waren agressiever in de duels en VVOG liet zich hierin (te) vaak aftroeven. Het was dan ook niet verwonderlijk dat ONS na 27 minuten op een 0-1 voorsprong kwam. Uit een mooie aanval over diverse schijven kwam de bal voor de voeten van Han Maarten van Dijk en hij liet Paul Eppink met een strak schot kansloos.

Na deze treffer bleef ONS veel gevaarlijker en VVOG mocht blij zijn dat de rust met maar 0-1 aanbrak. Tekenend was dat VVOG in de eerste helft geen enkele noemenswaardige kans had gecreeerd.

Na rust twee ongewijzigde teams en de verwachting was dat VVOG alert zou beginnen. Het tegendeel was echter waar. Binnen twee minuten was het 0-2 door alert reageren van Nick Kleen en ONS Sneek leek op rozen te zitten. Na de 0-2 was VVOG eindelijk wakker en geleidelijk kwam VVOG meer op de helft van ONS. Na een mooie steekbal van Meulens werd Jeroen Buitenhuis de diepte in gestuurd en hij liet keeper van der Dam kansloos met een strak schot van buiten de 16: 1-2.

VVOG bleef sterker en kreeg ook kansen maar moest opletten op de counters van ONS. Gelukkig was de verdediging daarbij goed bij de les en werden diverse uitvallen onschadelijk gemaakt. Trainer Mulders ging wisselen. Jaime Bruinier kwam erin voor Finn Kluiver en Thomas Careman kwam voor doelpuntenmaker Jeroen Buitenhuis. VVOG kreeg nog wat meer overwicht, maar de wedstrijd leek dood te bloeden voor de groen-witten. In de 87e minuut werd Tim Muller gewisseld voor Caifano Latuperissa. De reguliere tijd was inmiddels voorbij, maar scheidsrechter Ris liet nog vijf minuten doorspelen vanwege de vele blessurebehandelingen.

VVOG drong nog meer aan en in de 92e minuut vond Caifano na een mooie actie van Bas Wobbes het gaatje in de verdediging van ONS en tekende de gelijkmaker aan met een lage schuiver in de linkerbenedenhoek. VVOG rook bloed en in de ultieme slotfase (95e minuut) dolde Mike Ahrens zijn directe tegenstander aan de rechterzijlijn. Met een mooie pass bereikte hij Rihairo Meulens en die slalomde door het strafschopgebied van ONS Sneek. Met een puntertje schoot hij VVOG naar de 3-2 overwinning. Het publiek was door het dolle heen. Een overwinning op karakter!