VVOG Harderwijk staat weer met lege handen (wedstrijdverslag)

VVOG Harderwijk moest de thuisreis weer aanvaarden zonder punten. Twee persoonlijke fouten deden VVOG Harderwijk de das om. HSV Hoek zegevierde mat 2-1 na een wederom hectische week waarin trainer De Neve opstapte. Assistent-trainer Pieter Ongena nam deze wedstrijd de honneurs waar.

VVOG Harderwijk moest aantreden zonder de vorige week geblesseerd geraakte Bruce Lucke

De vorige week ingevallen Milan Holstege stond vandaag in de basis. De eerste kans was voor Hoek maar Manuel Hoogewoning stond paraat. Alhoewel Hoek meer balbezit had waren er over en weer kansen. Kleine kansen voor o.a. Jeremy de in de 7e en 25e minuut werden niet tot doelpunten omgezet. Ook een schot van Yasin Kurt rolde weliswaar langzaam maar wel aan de verkeerde kant van de paal naast. Ook de aanvalslinie van Hoek liet zich niet onbetuigd maar Manuel Hoogewoning en ook een goede verdedigende actie van Jeffrey Snijders voorkwamen een voorsprong voor Hoek.

Tussendor kreeg Yasin Kurt nog een gele kaart van scheidsrechter van Veelen, De rust leek in te gaan zonder doelpunten maar een fout van Dailey Groenewegen werd VVOG Harderwijk fataal. Het cadeau werd door Gilles Vandecandelaere uitgepakt en bracht Hoek op een 1-0 voorsprong. Trainer Lodeweges bracht in de rust twee wissels in. Zakaria Fadili en Younes El Ghamarti kwamen in het veld voor Milan Holstege en Mitchel Dijkhof. Het begin van de tweede helft was wederom voor Hoek maar wederom Manuel Hoogewoning en ook Zakaria Fadili voorkwamen grotere schade.

In de 54e minuut leek VVOG Harderwijk op gelijke hoogte te komen. Jeremy de Graaf omspeelde keeper Knipping maar de paal voorkwam de gelijkmaker. Ook Daniel van Warven kreeg nog een grote kans op de gelijkmaker in de 70e minuut een rebound van de keeper kwam voor zijn voeten maar Daniel schoot keihard tegen een verdediger.

Vlak daarna wisselde Dwight Lodeweges aanvallend door Mats Zwart in te brengen voor Milan Bruggeman. Tussen door kregen Zakaria Fadili ( overtreding ) en Manuel Hoogewoning ( commentaar) nog een gele kaart voorgeschoteld. Hoek verdubbelde de voorsprong via Matthieu de Smet. Een doelpunt wat redelijk uit de lucht kwam vallen. Een fout van Brian van de Hooff werd gelijk afgestraft.

VVOG Harderwijk gaf zich niet gewonnen en bleef het proberen. In de 81e minuut kreeg VVOG Harderwijk een vrije trap te nemen. Jeremy de Graaf zette zich achter de bal en krulde bal in de kruising achter keeper Knipping. Om de gelijkmaker te forceren kwamen Bart Hoeve en Matthias in ’t Anker nog in het veld voor Jeffrey Snijders en Job Hoogendoorn. VVOG Harderwijk drong nog wel aan maar zonder succes hetgeen betekende dat VVOG Harderwijk Hoek ging verlaten met een 2-1 nederlaag.

De nederlaag betekent dat VVOG Harderwijk afzakt naar een plaats onderaan de ranglijst. Volgende week moet VVOG Harderwijk twee keer vol aan de bak. Eerst woensdag in de uitwedstrijd tegen Rijnvogels en zaterdag de thuiswedstrijd tegen SteDoCo.