VVOG doet zich tekort in Harkema (wedstrijdverslag)

De seizoensopening is voor de mannen van Pieter Mulders op een valse start uitgelopen. Uit bij Harkemase Boys werd met 2-0 verloren.

VVOG startte in nagenoeg dezelfde opstelling als de laatste twee wedstrijden, alleen ontbrak Zakkaria Fadili door een vervelende voetblessure. Hij werd verdienstelijk vervangen door Randy Onuoha.

VVOG kwam goed uit de startblokken en had pech dat de goal van Latupeirisse door buitenspel werd afgekeurd. VVOG was ook in het grootste deel van de eerste helft de bovenliggende partij en Harkema mocht haar handen dichtknijpen dat het met 0-0 mocht gaan rusten, want kansen voor Latupeirissa (paal), Snijders en Ahrens (2 x) leidden niet tot de gewenste voorsprong.

In de tweede helft een ongewijzigd VVOG. Harkema dwong al snel een corner af die niet goed verwerkt werd door de defensie van VVOG. De bal bleef hangen in het doelgebied en Harkema-aanvoerder Bouius was er als de kippen hij om de 1-0 in te schieten. Vijf minuten later gooide hij ook meteen de deur maar op slot nadat Paul Eppink een bal verkeerd inschatte: 2-0. VVOG was het daarna 10 minuten even helemaal kwijt en er kwam pas weer lijn in het spel na de entree van Jaime Bruinier. Ook het inbrengen van Meulens gaf VVOG weer wat kleur op de wangen. In de 75e minuut schoot Ahrens een vrije trap op de lat en de terugstuiterende bal kwam ongelukkig op de arm van Bakels. Maar ook de penalty was niet goed besteed aan VVOG: Kersten zag zijn inzet gered worden door de panter van Harkema, doelman Erwin Jansma wist de bal met een katachtige duik het doel uit te werken.

In de slotfase nog een paar kansen over en weer, maar het bleef 2-0. Een nederlaag helaas, maar wel een met perspectief. Volgende week mag VVOG thuis aantreden tegen Spart Nijkerk.