VVD Harderwijk-Hierden komt met lijst vol doeners en steekt de handen uit de mouwen!

Op 10 februari is de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen voor de VVD Harderwijk-Hierden officieel van start gegaan. De presentatie van de volledige top tien van de kandidatenlijst en verkiezingsprogramma maakte onderdeel uit van het Bakkie Doen event op de Markt.

De kandidaten stellen zich voor en gingen in gesprek over wat er leeft in Harderwijk onder het genot van goede koffie.

Een gezellige sfeer met opvallend veel positivisme over Harderwijk en Hierden.

De lijsttrekker is, net zoals vier jaar geleden, Christianne van der Wal. Als wethouder heeft ze de afgelopen jaren aan Economische Zaken, Sport en Werkgelegenheid gewerkt en deze uitdagingen weet zij als geen ander tot een goed resultaat te brengen. In november werd ze gekozen als voorzitter van de landelijke VVD, een vrijwilligersfunctie die ze combineert met haar wethouderschap. Haar kennis en ervaring wil ze graag opnieuw inzetten met de VVD in Harderwijk en Hierden.

Op plaats twee staat fractievoorzitter Peter de Groot. De afgelopen 10 jaar actief in Harderwijk voor de VVD en als raadslid sinds 2014 heeft hij zich ingezet voor onder meer (verkeers)veiligheid en wonen. Het is zijn verdienste dat er in de wijk Drielanden kortgeleden cameratoezicht is gekomen om de aanhoudende auto-inbraken tegen te gaan. De komende jaren gaat Peter zich inzetten om belastingen op parkeren en wonen te verlagen.

Op nummer drie van de lijst vinden we Bert van Bijsteren. Bert is rechercheur van Politie in Amsterdam. Bert heeft ruime ervaring als raadslid in de Gemeente Harderwijk-Hierden, hij is actief bij de Provinciale Staten in Gelderland en hij is voorzitter van de ANBO. Eenzaamheid onder ouderen gaat hem aan het hart en hij zet zich met hart en ziel in om eenzaamheid de wereld uit te helpen.

Plaats vier is voor Menno Doppenberg. Menno heeft zich als raadslid onder andere bezig gehouden met de strijd tegen harddrugs in het uitgaansgebied en de acceptatie van de LHBTI community. Komende vier jaar wil Menno zich hiernaast inzetten voor meer betaalbare koop- en huurwoningen voor starters.

Op nummer vijf vinden we de eerste nieuwkomer: Noha Lammerts- van Bueren. Noha is werkzaam als zelfstandig HR-manager, getrouwd, moeder van twee en woont in de wijk Drielanden. Zij gaat zich inzetten voor veiliger verkeer rond scholen; schoolomgevingen veiliger en kinderen veilig naar school.

Plaats 6 wordt bezet door de huidige VVD-raadsopvolger, Maarten van Panhuis. Maarten is afgelopen jaren commissielid geweest van de Commissie Samenleving op de onderwerpen Sport en Theater. Maarten is zelf ondernemer, en wil zich komende jaren dan ook inzetten voor het versoepelen van regels voor ondernemers.

De plaatsen 7 tot 10 worden bezet door nieuwkomers:

Op nummer 7 Theo Schuurmans uit Hierden, bekend van zijn jarenlange voorzitterschap bij voetbalvereniging VV Hierden. Speerpunt van Theo is om Harderwijk en Hierden duurzamer te maken. Op nummer 8 staat Iris Haklander, studente SPW en onder andere actief als vrijwilliger. Iris doet veel om politiek en jongeren dichter bij elkaar te brengen. De nummer 9 is David Korver, werkzaam als directeur van het COA in Zeewolde, hij wil er alles aan doen om nieuwkomers snel en goed te laten integreren. De Top-10 wordt gecompleteerd met Trüdy Derks, haar thema binnen de VVD is meer en beter groen en het realiseren van het Linnaeus wandelpad.

Al met al een lijst vol doeners die staan te popelen om Harderwijk en Hierden nog een stukje mooier te maken dan het nu al is. Lijstduwer is Klaas Uit de Bosch. Na 4 jaar stopt Klaas als raadslid om zich zo te kunnen focussen op zijn bedrijf F&F verpakkingen.