Voetbaltalent onder de 13 jaar van Nederland

Zondag 12 augustus om 23:00 werd het talent onder de 13 jaar van Nederland bekend gemaakt door Dutch Talent Scout. Één van de genomineerden was de 12 jarige Leon Opdam uit Harderwijk (spelend voor Go Ahead Eagles).

Andere genomineerden speelden voor AZ, Ajax, FC Utrecht en ook 2 anderen waren genomineerd van Go Ahead Eagles.

Leon Opdam is tweede geworden, achter de nummer één Elvic Jager. Leon heeft een goed seizoen achter de rug heeft met 18 goals en 27 assists is tweede geworden achter nummer 1 Elvic Jager (FC Utrecht). Dus in ons Harderwijk woont gewoon het één na grootste voetbaltalent onder de 13 jaar.

De talentvolle rechtsback speelde in het verleden ook al voor Zwart Wit 63, VV Hierden, DVS33 Ermelo en KNVB Oost. Toen Leon voor DVS33 Ermelo speelden werd hij benaderd door Go Ahead Eagles , ook was er interesse van Vitesse Arnhem en Pec Zwolle, Leon volgte zijn hart en koos voor Go Ahead Eagles waar hij een goed seizoen heeft gedraaid en uiteindelijk dit heeft bereikt. Leon Opdam is uiteraard heel blij dat hij tweede is geworden en is heel trots.

In de toekomst hoopt Leon in het eerste te gaan spelen van Go Ahead Eagles en ooit naar een topclub te gaan in het buitenland. Het goudhaantje van Go Ahead Eagles gaat volgend jaar spelen in het O15 elftal van de deventenaren. Leon Opdam heeft veel zin in het nieuwe seizoen en hoopt dit jaar in het seizoen 2018/2019 het grootste voetbaltalent onder de 14 jaar te worden! 

Leon Opdam voetbaltalent