Vischmarkt Harderwijk voorzien van duurzame LED verlichting

Eind jaren 90 heeft de Gemeente Harderwijk de sfeervolle en karakteristieke Vischmarkt voorzien van grondinbouwarmaturen van fabricaat Wibre. Destijds is gekozen voor armaturen voorzien van hogedruk natrium lichtbronnen vanwege de warme gele kleur die sfeervol en rustiek de ambiance van de Vischmartk versterkte tijdens de avonduren. 

De stadsmuur, de bomen en zelfs enkele kenmerkende woningen aan de Vischmarkt werden uitgelicht. Vele jaren later was er de wens om deze armaturen te voorzien van duurzame LED verlichting.

Vanwege de Duitse gründlichkeit van dit RVS product en het feit dat dit nog echt “handgemaakte” armaturen zijn was er de mogelijkheid om enkel het binnenwerk te vervangen voor een geheel nieuw binnenwerk voorzien van LED.

Aangezien de sfeer absoluut intact moest blijven is gekozen voor een amber kleurige led. Middels een proefopstelling was een goed vergelijk te maken tussen de bestaande traditionele verlichting en de duurzame led verlichting in amber kleur. Fase gewijs zijn op mening locatie in de binnenstad de Wibre armaturen voorzien van de nieuwe LED binnenwerken en is voor de bezoeker veelal geen verschil te merken tussen oud en nieuw.

Nog altijd die rustieke en kenmerkende sfeer van de Vischmarkt, echter dan met een duurzaam tintje…… LED kan dus zeker warm en sfeervol zijn!

Vischpoort in Harderwijk verlicht met LED

ESZET Handelsgroep

Adresgegevens

Van Leeuwenhoekstraat 21-23
3846 CA Harderwijk

Telefoon

T. 0341-438200

Meer info