Vijftigjarige Lions Harderwijk vraagt om goede doelen!

Hugo Beijer en Dennis van Oeveren, voorzitter Lions Harderwijk – Hierden nodigen goede doelen uit om zich te presenteren in de voormalige bibliotheek in de Academiestraat, op zaterdag 21 april of zaterdag 19 mei.
 

Dennis van Oeveren werd in 2008 lid van de Lions Club Harderwijk en vorig jaar nam hij het presidentschap over.

Zijn werk voor de Lions is vrijwillig net als dat van alle andere leden. Van Oeveren wil met zijn Lions een meerwaarde vormen voor deze regio. “Lions Clubs International bestaat dit jaar 100 jaar en wij, als lokale afdeling, vieren dit jaar ons 50 jarig bestaan. We willen deze mijlpaal natuurlijk koppelen aan een activiteit met een goed doel.”

De Lions helpen de lokale gemeenschap door de handen uit de mouwen te steken en door financiële ondersteuning.

De hiertoe benodigde middelen worden bijeengebracht door activiteiten te organiseren. Het meeste geld wordt opgehaald door de verkoop van boeken in de centraal gelegen, voormalige bieb. Van Oeveren: “Het trekt enorm veel mensen aan en het aanbieden van boeken neemt toe. Er zijn mensen die na de boeken gelezen te hebben, deze terugbrengen om het opnieuw door ons te laten verkopen. De goede doelen worden door de leden aangedragen, maar ook de gemeenschap dient zelf verzoeken in. Voorbeelden zijn het ‘Taalhuis’, Voedselbank Harderwijk en Juniordictee die we binnenkort organiseren.Tijdens ons jubileum willen we bekijken hoe we elkaar kunnen vinden en hoe we elkaar daarin kunnen versterken en nodigen de mensen uit om hier hun presentaties te komen houden.”

Hugo Beijer over de presentatie: “We kiezen de drie beste ideeën uit waar ons geld de komende twee jaar aan wordt besteed. 

We bieden de mensen de mogelijkheid om hun ideeën aan een ‘Goede doelencommissie’, waarvan Dennis voorzitter is, te presenteren. Daarna bepaalt deze commissie de drie beste ideeën. De voordracht dient in 3 minuten te worden gepresenteerd en is heel laagdrempelig. We laten het aan de creativiteit en vernuft van de mensen over, hoe zij dit aan ons voordragen. Het is weer eens anders dan een briefje insturen, dus wees ludiek en creatief en verras ons! Als enig voorbehoud stellen we dat de ideeën afkomstig moeten zijn uit de regio Harderwijk, Hierden en Ermelo.“