Vijf leerlingen van Atheneum 5 van Chr. College Groevenbeek naar IJsland geweest

Afgelopen week zijn vijf leerlingen van Atheneum 5 van Christelijk College Groevenbeek naar IJsland geweest. Ze gingen namens het Erasmus + project Get a Grip! Het project draait om duurzaamheid en de klimaatverandering in de wereld. 

Er doen scholieren uit vier landen mee aan het project namelijk: Nederland, IJsland, Schotland en Spanje.

In november kwamen uit elk land vijf leerlingen naar Ermelo en deze keer gingen ze naar IJsland waar het die hele week om het project draaide. De leerlingen hebben een onvergetelijke week gehad. Ze verbleven bij gastgezinnen, bij IJslandse studenten. Ze hebben geisers bezocht, de welbekende watervallen, natuurlijke hot springs en niet te vergeten Reykjavik.

De week stond in het teken van duurzaamheid. In IJsland wordt er veel gebruik gemaakt van geothermische energie. De week werd afgesloten met presentaties over deze energiesoort. Natuurlijk hebben de leerlingen nieuwe contacten overgehouden uit de verschillende landen.

Het project zet zich voort met een nieuwe groep leerlingen die zich in gaan zetten voor duurzaamheid in de scholen en weer nieuwe dingen uit andere landen gaan leren. Het volgende gastland is Schotland in september!

Leerlingen Groevenbeek Ermelo naar IJsland voor project duurzaamheid