Vijf belangrijke vragen als je een woonverzekering zoekt

Elk mens is anders, elke situatie is anders en elke woning is anders. Dus als het op woonverzekeringen aankomt, heeft niet iedereen hetzelfde nodig. 

Maar hoe kom je erachter welke woonverzekering bij jouw situatie past? Wij hebben een paar belangrijke vragen voor je op een rijtje gezet, en staan in onze winkel en aan de telefoon klaar voor een adviesgesprek.

Heb je veel waardevolle spullen in huis?
Als je veel spullen hebt, heb je veel te verzekeren. Dat klinkt misschien als een open deur, maar je komt er vaak pas achter hoeveel je hebt als het weg is. Maak daarom eens een goede inventarisatie van de spullen die in je huis hebt. Zeker kleine, waardevaste voorwerpen zijn kwetsbaar en populair bij inbrekers. Heb je dus een hoop dure sieraden, dan is het wel zo fijn als je je goed verzekert. Een alternatief kan zijn om een kluisje te huren bij de bank, maar spontaan die mooie ketting omdoen is dan toch iets lastiger.

Tip:

Wil jij je waardevolle spullen extra goed verzekeren? Kijk dan eens naar de kostbaarhedenverzekering. Onze adviseurs kunnen je er ook alles over vertellen, aan de telefoon of in de winkel tijdens een gratis adviesgesprek.

Neem je vaak waardevolle spullen mee naar buiten?
Het klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar je kunt je met een woonverzekering ook verzekeren tegen schade die je buiten de deur oploopt. Dat noemen we de Buiten-de-Deurdekking. Heel handig als je elke dag je laptop meeneemt naar je werk, bijvoorbeeld. Schade door toedoen van anderen is ook verzekerd, maar meestal wel met een maximum van € 500,- per gebeurtenis.

Heb je kinderen in huis?
Laten we eerlijk zijn: sommige kinderen zijn altijd rustig en braaf, maar de meeste vliegen alle kanten op en raken daarbij nog weleens een vaas, een raam of iets anders kostbaars. Veel ouders kiezen daarom wijselijk voor een all risk-woonverzekering. Daarmee wordt niet alleen de schade waar je helemaal niets aan kunt doen vergoed, maar ook schade als gevolg van huisongelukjes.

Kun je gebruikmaken van collectiviteitskorting?
Veel verzekeraars bieden zogenaamde collectiviteitskortingen aan. Zo krijg je korting op je woonverzekering als je bent aangesloten bij een specifieke organisatie. Wij werken bijvoorbeeld samen met verschillende thuiszorgorganisaties, vakbonden en de supermarkt Coop. Zoek dus voordat je een nieuwe verzekering afsluit even uit of je recht hebt op een fijne korting.

Wat moet er met je premie gebeuren als er weinig schade wordt gemaakt?
Het kan natuurlijk voorkomen dat er in een jaar minder schade wordt gemaakt dan vooraf ingeschat. Wat er in zo’n geval met het overbleven geld gebeurt, verschilt per verzekeraar. Bij sommige partijen wordt dit gezien als winst en bij andere wordt aan de verzekerden gevraagd wat ermee moet gebeuren. Wij als Univé kiezen voor dat laatste.

Ben je er nog niet helemaal uit welke woonverzekering het beste bij je situatie past? Onze adviseurs helpen je met plezier. Vraag een gratis adviesgesprek aan, en onder het genot van een kop koffie beantwoorden we in een half uurtje alle vragen. Heb je al een woonverzekering en komen we erachter dat je prima op je plek zit, dan vertellen we je dat natuurlijk ook meteen.

Gratis advies?
Maak nu een afspraak

Woonverzekering Unive Dichtbij Harderwijk

Univé Dichtbij - Harderwijk

Adresgegevens

Verkeersweg 7
3842 LE Harderwijk

Telefoon

T. 088-1815000

Openingstijden

Ma 9.00 - 17.30 uur
Di 9.00 - 17.30 uur
Wo 9.00 - 17.30 uur
Do 9.00 - 17.30 uur
Vr 9.00 - 17.30 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info