Vertrouwd in de cloud bij 2ICT Harderwijk

Van bloemist tot groot makelaarskantoor: het beheer van ICT is in veilige handen bij 2ICT.

Niet voor niets won het bedrijf in 2014 de begeerde Harderwijkse titel "Jonge ondernemer van het Jaar". Een flinke opsteker voor Erwin Bruinink, die al ruim 10 jaar trotse eigenaar is van het bedrijf.


2ICT is specialist op het gebied van netwerken en ICT. Erwin Bruinink legt uit: We nemen alle communicatie en infrastructuur uit handen van kleine en grote bedrijven. Door goed te luisteren naar de wensen van de klant vinden we altijd de meest geschikte oplossing.

Veilig ICT beheer

Klanten van 2ICT kunnen kiezen uit drie verschillende varianten voor dienstverlening: brons, zilver of goud. We hebben een eigen serviceruimte in beheer waar gouden klanten iedere nacht een back-up kunnen laten maken van hun data. Samen met onze partner Matrix IT hebben we een zeer veilige dienst gebouwd: een veilige dark fiber van het bedrijfspand van de klant tot in onze serverruimte. Zeer vertrouwelijke informatie blijft dan afgeschermd van de buitenwereld.

Vertrouwd in de cloud

Steeds meer ICT diensten verplaatsen van de inpandige server naar de cloud. Er komen mooie diensten op de markt, zoals Office365 en online back-up, maar wat belangrijk is, is de afstemming tussen de diensten. Het online boekhoudprogramma moet kunnen communiceren met het CRM, de persoonlijke agenda en de email. Pas als dit geregeld is, kunnen de bedrijven optimaal gebruik maken van de voordelen ervan.

Uniek in Harderwijk

Met het glasvezelnet van de CAI Harderwijk zijn de internetvoorzieningen in de omgeving van Harderwijk en Ermelo goed geregeld. Dit is vaak erg onderbelicht, mensen beseffen dit niet altijd. Harderwijk is de perfecte vestigingsplaats voor nieuwe en bestaande bedrijven die goed bereikbaar moeten zijn over internet. Bijna nergens in Nederland is zo'n groot gebied voorzien van breedband.


Keur aan leveranciers

De aanwezigheid van glasvezel betekent niet dat organisaties automatisch het advied krijgen een glasvezelverbinding af te nemen. Dit verschilt per klant, soms is een coax-verbinding ruim voldoende. Maar toch kiezen steeds meer bedrijven voor glasvezel. Op het open netwerk van CAI Harderwijk zijn tientallen leveranciers waaruit de klant kan kiezen. Wij helpen ze met het maken van de juiste keuze. Bel ons gerust voor een vrijblijven gesprek.