Vernieuwing DorpsKamer met behoud van de huiselijke sfeer

Door Lex Schuijl: Gevestigd midden in het centrum van het Veluwse Ermelo staat het restaurant De DorpsKamer, bekend om de sfeervolle inrichting en de verschillende ruimtes met eigen warme, huiselijke interieurs. Begin maart jl. was het restaurant een week gesloten voor een flinke restyle van de zaak. 
 

Aan de buitenzijde heeft het overdekte terras een metamorfose ondergaan.

Het is een lichte serre geworden voorzien van warmtelampen, en de grote witte parasols zijn vervangen door een strakke ‘luifelconstructie’. Robert Jonker kijkt met voldoening terug naar het bereikte resultaat. “De planning was om het oudste gedeelte van de zaak flink aan te pakken. In de afgelopen vijftien jaar is het gebouw wel een aantal malen verbouwd, maar het oudste gedeelte was wel aan groot onderhoud toe. We bekeken de knelpunten en onze wensen en toen rolde het balletje steeds verder. We besloten er een flinke frisse wind door te laten gaan." 

Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een volledig gerestylde DorpsKamer met een vernieuwd interieur, nieuw meubilair en aangepaste inrichting. 

Het doel was om de meer klassieke en behouden inrichting wat meer van deze tijd te laten zijn, dus frisser en lichter van kleur maar wel met behoud van de bekende warme DorpsKamersfeer. "We zijn blij met de reacties van onze gasten op de veranderingen. Velen geven aan de nieuwe look te waarderen en zeker dat de warme huissfeer behouden is gebleven." 

Naast het interieur namen Dooijewaard en Jonker tevens de menukaart onder handen.

Jonker: “Met de kaart hebben we ook ingespeeld op de veranderingen van deze tijd. In de horeca is de tendens om het publiek meer smaaknuances te bieden. In plaats van met traditionele voorgerechten werken we nu met onze zogenaamde ‘kleine gerechten’. Deze zijn allen afzonderlijk goed als voorgerecht te bestellen in combinatie met de hoofdgerechten van de kaart. Maar het is ook leuk om juist meerdere kleine gerechten in de mix te bestellen, teneinde meer smaken en bereidingen te proeven. We willen als restaurant graag in beweging blijven; mooie dingen maken voor onze gasten en meegaan met de tijd."   

Ondanks alle vernieuwingen benadrukt Jonker dat de formule op zich niet veranderd is.

De DorpsKamer staat nog altijd voor "Uitgaan waar je je thuisvoelt!", dagelijks geopend vanaf 10.00 uur voor koffie, lunch, borrel en diner! “Ja sinds 1 april is ons restaurant ook op zondags geopend. Ook daar hebben we veel leuke reacties van onze gasten op gekregen. Laat de zomer maar komen,” aldus Jan Dooijewaard.  

Vernieuwd restaurant de Dorpskamer in Ermelo