Verbeter de openbare ruimte met uw Stadsidee 2018

Inwoners van Harderwijk en Hierden worden voor het derde achtereenvolgende jaar uitgenodigd met ideeën en plannen te komen om buurt, wijk, dorp of stad mooier, leuker en leefbaarder te maken. 

Voor het idee dat uiteindelijk als beste uit de bus komt, stelt de gemeente een bedrag van € 45.000,- beschikbaar.

Hiermee kan het idee, samen met hulp en inzet van bewoners, worden gerealiseerd. Alle inwoners van Harderwijk en Hierden bepalen, in een stemronde via de website, welk idee wint. Uiterlijk vrijdag 1 juni moeten de ideeën via de website stadsidee.nl zijn ingediend. 

Het Stadsidee

Het Stadsidee werd in 2016 geïntroduceerd en daagt inwoners uit ideeën aan te dragen om de openbare ruimte te verbeteren. Dat bleek het eerste jaar al een enorm succes en ook vorig jaar werden opnieuw een groot aantal creatieve ideeën ingestuurd. In 2016 is het idee “Speeltuin De Oude Eik” gerealiseerd. En vorig jaar kreeg  het idee "De aanleg van een hondenstrand” de meeste stemmen. Aan de uitvoering van dat idee wordt gewerkt. In 2018 is er een nieuwe ronde met nieuwe kansen om  uw vernieuwende idee werkelijkheid te laten worden. 

Samen kleuren we de stad

Het Stadsidee is een project in het kader van ‘Samen kleuren we de stad’ en is een initiatief van de gemeente Harderwijk. Het is bedoeld om inwoners de mogelijkheid te geven actief bij te dragen aan de inrichting van hun woonomgeving. In het kader van ‘Samen kleuren we de stad’ worden allerlei mogelijkheden aangeboden om bij te dragen aan het verbeteren van de openbare ruimte en leefbaarheid in de gemeente Harderwijk.

Meer informatie over ‘Samen kleuren we de stad’ en het Stadsidee: samenkleurenwedestad.nl.