Veel belangstelling voor expositie in de Vischafslag

‘Groeten uit Harderwijk’, onder die noemer zijn jarenlang ansichtkaarten verstuurd van mooie en minder mooie plekjes uit onze stad. 

De haven, het Belgenkamp, de oude binnenstad ; honderden ansichtkaarten zijn in omloop en een groot aantal daarvan zijn afgelopen vrijdag en zaterdag geëxposeerd in de Vischafslag                   

Evert van der Meer, die de expositie samenstelde kon tevreden vaststellen dat er beide dagen in totaal maar liefst 275 bezoekers op afkwamen.
 
In de Vischafslag was het dan ook een drukte van belang en werd er zeer druk gediscussieerd over welke straten en huizen nu precies waren afgebeeld, want daarover bestond nog wel eens een verschillende mening. Het is bijzonder om te zien hoe Harderwijk in de loop van de jaren is veranderd, maar ook hoe mooi de stad toch is gebleven, ook met de nieuwe elementen zoals het Waterfront.
 
Confronterend is soms de armoede die zichtbaar is op de ansichtkaarten die zijn afgebeeld, bijvoorbeeld een afbeelding waar twee vrouwen zich door een berg garnalen worstelen. ‘Huisarbeid’, om een beetje bij te verdienen, in moeilijke tijden. Daar maken we tegenwoordig geen ansichtkaart meer van! Ook in die zin zijn de huidige tijden met recht andere tijden geworden!

Expositie Vischafslag