Van reuze Twister tot omgekeerd verstoppertje tijdens Zip your lip Morgen College

Zo’n 65 eerste- en tweedeklassers van het Morgen College hebben om acht uur vanochtend voor het eerst in 24 uur weer gegeten. Ze deden mee aan de actie Zip your lip, een initiatief van World Vision. 

Ze lieten zich sponsoren en aten vervolgens gedurende 24 uur niet, ze mochten alleen water en thee zonder suiker drinken.

Dat was voor de meesten van hen wel even afzien, maar het goede doel hield ze op de been. Het geld, ruim 2700 euro, dat ze hiermee hebben opgehaald, gaat naar hongerbestrijding in Lesotho, Zimbabwe en Angola. “Natuurlijk is het gewoon heel leuk om deze dag en nacht mee te maken, maar het mooiste aan deze actie is dat we een klein beetje ervaren hoe het is voor de hongerige kinderen in Afrika”, aldus een zeer gemotiveerd meisje, dat alle huizen in haar straat is langs gegaan om sponsoren te zoeken.

De leerlingenraad kwam voor de zomervakantie al met dit idee en ruim tien docenten hebben enthousiast mee geholpen alles te organiseren.

Vooral het in elkaar zetten van een programma waardoor de leerlingen zo min mogelijk aan de lege maag zouden denken, was een uitdaging. Maar het is gelukt. Theater maken, reuze Twister, springkussens (met dank aan Skippy-Rent), lasergamen, karaoke, verstoppertje in school en creatief bezig zijn met het maken van een eigen T-shirt. Van 15.30 uur gistermiddag tot 00:30 uur vannacht zijn ze druk bezig geweest. Met als hoogtepunt, slapen in de gymzalen van school, op een matje, in een slaapzak.

Vanochtend werden ze weer helemaal klaargestoomd voor de lesdag (tot 12.10 uur) door ochtendgymnastiek van Sam’s gym, nadat ze haddengenoten van een welverdiend en heerlijk ontbijt, gemaakt door hun eigen praktijkdocenten.