Van Piekeren en Tessa Meester in Centrum de Zin

Jan van Piekeren treedt deze vrijdagavond 6 april op in Centrum de Zin. 

De Utrechtse zanger is van plan om samen met zijn vaste gitarist Johan Fransen zijn publiek te trakteren op ‘een gemberneutraal concert’, doorspekt met veel onderkoelde humor, gevarieerde muziek, koortjes, maar vooral Nederlandstalige teksten, die ergens over gaan.

Van Piekeren trad al eens eerder op in Centrum de Zin. Begin vorig jaar bracht hij zijn voorstelling ‘Uw hoofdsponsor’ en wist daarmee de zaal plat te krijgen. Jan van Piekeren staat al meer dan twintig jaar op de planken. Hij deed mee aan Camerretten en het Amsterdams Kleinkunstfestival en toerde negen jaar door het land met de Utrechtse band Overlast, onder andere als support act van De Dijk en IOS. Hij is ook met regelmaat te zien op RTV Utrecht en af en toe ook in De Wereld Draait door.

Het optreden maakt deel uit van de reeks singer & songwriteravonden die in Centrum de Zin worden gehouden. In het voorprogramma treedt Ermelose singer & songwriter Tessa Meester op. De Harderwijkse gitarist Rens Litjens begeleidt haar. Meester won twee jaar geleden nog de Ermelose Muzikantenprijs en geniet regionale bekendheid door haar optredens tijdens Fête de la Musique.

Het tweevoudige optreden in Centrum de Zin, op de hoek van de Stationsstraat en de Verkeersweg, begint vrijdagavond om acht uur. De zaal is vanaf 19.30 uur open.