v.v. Hierden toont veerkracht in beladen topduel (1-1)

De eerste wedstrijd na de winterstop was direct een enorme krachtmeting voor v.v. Hierden. De ploeg van trainer Bert van Hunenstijn ging op bezoek bij koploper Batavia ’90 in Lelystad. De Lelystedelingen waren nog ongeslagen dit seizoen en wilde deze lijn wat graag voortzetten.

Nadat de blauwzwarte rookdampen waren opgetrokken blies scheidsrechter de Jong voor het begin van de topper

Een topper die in de derde minuut direct voor rumoer zorgde. Stefan Jansen beging een stevige overtreding op zijn tegenstander en direct was het vlam in de pan. De scheidsrechter bekeek het van een afstandje en deed het af met wat strenge woorden. Wel was direct de toon gezet. Vijf minuten later was Batavia dichtbij de openingstreffer. Een uitstekende aanval over de linkerkant kwam terecht bij Mo Hamouchi en zijn schot eindigde buiten bereik van Wouter Polhoud op de deklat.

Na een kwartier waren de Lelystedelingen opnieuw dichtbij een doelpunt. Een voorzet vanaf de rechterkant van het veld werd goed verlengd door spits Guido Pauw maar een prachtige safe van Polhoud zorgde ervoor dat het 0-0 bleef. Na deze kans ging de storm even liggen en kwam Hierden beter in de wedstrijd. In de 35e minuut kreeg Hierden een hoekschop en deze werd richting goal gekopt door Jan Jurriën Hop. De bal landde echter op de rug van medespeler Casper Krop. Op slag van rust kreeg Hierden de grootste kans op de voorsprong. Stefan Jansen veroverde de bal vakkundig en zette direct Sander Nieuwhof in kansrijke positie. Zijn inzet werd knap gered door de Batavia verdediging en zo gingen ze rusten met de brilstand nog op het scorebord.

Direct na rust was het wel raak voor Batavia. Een aanval over de linkerkant van het veld kwam terecht bij de vliegensvlugge Gilbrano Plet. Hij maakte, na vermeend hands, een passeerbeweging en zijn voorzet kwam terecht bij de vrijstaande Mo Hamouchi. Hij kon de bal vanaf een meter of 12 vrij inschieten en zo was het 1-0. Na deze treffer was Hierden even het spoor bijster en al snel leek het 2-0 te worden. Batavia sneed door de Hierdense defensie maar het eindstation dat werd gevonden begaf zich in buitenspelpositie.

Na een kwartier in het tweede bedrijf kwam Hierden weer wat meer aan voetballen toe en plots was Dominique Denzel dichtbij de gelijkmaker. Hij kwam een teenlengte te komt om doelman Quinten van der Graaff te passeren. In de 64e minuut was het wel raak voor de Hierdenaren. Een hoekschop kwam achterin het strafschopgebied terecht bij Denzel en op karakteristieke wijze wist hij de Batavia verdediging af te houden en de bal voor te leggen; De voorzet eindigde precies op het voorhoofd van Jan Jurriën Hop en hij knikte vakkundig de 1-1 tegen de touwen. Na 72 minuten mocht trainer Michel van Oostrum vroegtijdig het strijdtoneel verlaten. Na een aantal waarschuwingen van de leidsman was de maat vol en met twee gele kaarten op zak was het einde wedstrijd voor de trainer van Batavia ‘90. De slotfase van de wedstrijd leverde, op wat kleine mogelijkheden na, geen noemenswaardige momenten meer op en zo eindigde de topper onbeslist.

Van Hunenstijn sprak van een uitstekende teamprestatie en kon niet meer dan trots zijn op zijn team. Veel tijd om hiervan te genieten is er echter niet. Aanstaande zaterdag staat de volgende topwedstijd alweer op het menu. Hierden ontvangt dan Unicum op eigen veld. Unicum heeft na een 7-3 zege op Hatto Heim de tweede plek van Hierden overgenomen. (beiden 26 punten) Er wordt om 15:00 uur afgetrapt op Sportpark Mheenzicht.