Urk wint Zuiderzeecup na zege op Ajax (3-2). VVOG 3de na late winst op Huizen (2-1)

Op een gezellig druk sportpark de Strokel speelden vanmiddag Urk en Ajax de finale van de Zuiderzeecup, terwijl VVOG de strijd om de 3de en 4de plaats uitvocht met Huizen.

De finale werd gewonnen door het fysiek ijzersterke Urk dat voor Ajax een even moeilijk te bestrijden tegenstander bleek als voor VVOG afgelopen woensdag. Urk pakte de Zuiderzee Cup 2018 op strijdlust, scherpte en doelgerichtheid.

VVOG begon voortvarend in de kleine finale tegen Huizen. Al na 4 minuten vond Jeffrey Snijders met een afgemeten voorzet Caifano Latupeirissa, wiens kopbal Joshua Tijdens bereikte die de doelman van Huizen echter op zijn weg vond.

Zoals ook afgelopen woensdagavond tegen Urk was het in de 8ste minuut weer raak. Een eerste fout bij VVOG, een eerste kans en meteen de eerste goal. Balverlies door Wilko Braam op het middenveld bleek meteen dodelijk, 0-1.

Het vervolg gaf veel balbezit van VVOG te zien maar ook veel weggegeven ruimtes die door Huizen goed werden bespeeld. Het barstte bij VVOG van de goede wil maar het kreeg Huizen de eerste helft toch niet echt in zijn greep. Uitgespeelde kansen deden zich niet voor. Dus moest het van dode spelmomenten komen. In de 39ste minuut was het raak.

Een strakke corner van Caifano Latupeirissa kopte Tim Muller boven iedereen uittorend bikkelhard tegen de touwen (1-1). Kort voor rust eindigde een fraaie individuele actie van Caifano Latupeirissa zonder doeltreffende afronding.

De tweede helft was een duplicaat van de eerste helft. VVOG bleek de progressie in het veldspel in de vorige oefenwedstrijden niet door te kunnen trekken. Er was veel balbezit maar bij balverlies leverde dat vaak grotere mogelijkheden voor de tegenstander op dan al het gezwoeg richting de goal van Huizen. Ook de vele wissels maakten het spel niet beter. Uitzondering daarop was de invalbeurt van Yorick Hogetoorn als rechtsback.

Pech was er bij een corner waar zowel de kopbal van Tim Muller als de daaruit afgeslagen bal van de lijn werden gehaald.

Toch kon uiteindelijk nog de derde prijs in het uitstekend georganiseerde Zuiderzee Cup-toernooi worden geincasseerd. Na een combinatie tussen Gijs Keuning en Yorick Hogetoorn in de 90ste minuut kon laatstgenoemde de ingevallen Dani van Dijk met een op maat gesneden voorzet bereiken. Zijn afronding paste precies in de voor de keeper van Huizen onbereikbare rechterbovenhoek 2-1.

Nog maar 14 dagen dan moeten alle puzzelstukjes gelegd zijn. Op basis van de huidige oefencampagne lijkt de legpuzzel van een iets hogere moeilijkheidsgraad dan eerder gedacht.