Uniek! The Green Floor, een plantenasiel in Harderwijk

Door Lex Schuijl - Harderwijker Bianca Houben is zeer begaan met het lot van planten. Ze maken haar vrolijk en zij leest alles wat maar met planten van doen heeft.

“Ik ben een groot voorstander van veel groen in en om het huis en wil graag mijn steentje bijdragen aan een duurzame samenleving.

Daarbij horen ook de overbodig geworden bloemen en planten die mensen kwijt willen. Het kweken van planten heeft helaas ook impact op ons milieu. Dit heeft mij op het idee gebracht om, net als in andere steden, een plantenasiel op te zetten waar je planten die je niet meer wilt hebben naar toe kunt brengen.”
 
Groene vingers
Bianca is nog maar net gestart en zij streeft er naar om op termijn mensen planten te laten ruilen of adopteren. Wanneer er in huis geen ruimte meer is voor plant(en), of men er op is uitgekeken, of ‘groene vingers’ gewoon ontbreken, dan hoopt zij dat mensen hun planten niet weggooien, maar een nieuw thuis biedt. Met The Green Floor, een gloednieuw kleinschalig plantenasiel aan huis dat kamerplanten opvangt, verzorgt en ter adoptie afstaat aan een nieuwe eigenaar, biedt zij een oplossing.
 
Overbodig
Volgens Bianca kunnen er verschillende redenen zijn waarom mensen een plant wegdoen. “De plant is niet je smaak, een impulsaankoop, te groot, een verhuizing, of een wereldreis. In alle gevallen kunnen planten bij mij terecht. Overigens geldt dit niet alleen voor particulieren maar ook voor bedrijven, winkels en instellingen. Wanneer zij bijvoorbeeld verhuizen of verbouwen.  Alle planten uit Harderwijk en omstreken zijn welkom.”  Klein en groot.
 
Een (kamer)plant brengen
Buiten de mogelijkheid om de planten te brengen, kunnen zij, in goed overleg, eventueel ook opgehaald worden. Bianca: “Als het echt niet mogelijk is om een plant naar het plantenasiel te brengen of te halen, kan er ook een foto van de plant met uitleg naar mij gestuurd worden. Dan zorg ik dat de plant ter adoptie op de Facebookpagina van The Green Floor aangeboden wordt.” 
Een plant blijft bij The Green Floor totdat ze in de juiste conditie is om naar een nieuw thuis te gaan. De plant wordt dan ter adoptie aangeboden op de Facebookpagina van The Green Floor. Voor de adoptie van een plant vraag ik een vrijwillige donatie alleen om de kosten van de verzorging te dekken.
 
Opstartfase
The Green Floor bevindt zich momenteel nog in de opstartfase. Dit betekent dat er op dit moment alleen planten gebracht kunnen worden. Om planten te brengen of op te laten halen kan men een bericht sturen via Facebook@PlantenasielHarderwijk
Meer informatie: www.thegreenfloor.

Green Floor Bianca Houben