Uitwisseling van Muziekcultuur

Vrijdag 13 april vindt een bijzonder muziekproject plaats in het gebouw van de Stedelijk Harmonie. De jeugd van de harmonie doen mee  met Cultuurwijzer.

Startende leerlingen van de basisschool, die maar een paar weken  les hebben gehad, geven een concert samen met ervaren muzikanten. 

Vrijdagavond 13 april is een feestelijke afsluiting, waarbij de kinderen wat ze gedaan en geleerd hebben presenteren aan hun ouders en andere belangstellenden.
 
Cultuurwijzer: 
Zowel de Stedelijke Harmonie als het Gitaarorkest Cordesamis doen mee met cultuurwijzer. Vrijdagavond ’s avonds wordt er druk gerepeteerd in het gebouw van de Stedelijke Harmonie, zowel het opleidingsorkest als het gitaarorkest repeteren dan, en hier ontstond het idee om gezamenlijk dit  afsluitend concert te geven. 

Oed speler
Het concert wordt nog bijzonderder door de samenwerking van Vluchtelingenwerk Nederland met de harmonie. Hier worden contacten gelegd om de zanger en Oed speler Mahmoud Khalil en zijn zoon Jafaat op de trommel Daf als uitwisseling tussen de culturen toe te voegen aan het concert.  De oed is een peervormig snaarinstrument dat al meer dan 5000 jaar wordt bespeelt in muziek uit het Midden-Oosten. Gezamenlijk  met Mahmoud Khalil , het harmonie- en gitaarorkest wordt er een cultureel uitwisselingsconcert gegeven. Want muziekcultuur kent geen grenzen en  is niet alleen een leuke besteding van vrije tijd, maar heeft ook een belangrijk verbindend element in de samenleving. 
 
Gratis toegankelijk

Jong geleerd is oud gedaan. Op jonge leeftijd muziek leren maken legt een basis waar je de rest van je leven plezier aan kan beleven. Wordt cultuurwijzer en kom kijken op vrijdag 13 april in het Harmoniegebouw  aan de Deventerweg 42 te Harderwijk en begint om 19:00 uur.
Gitaarorkest cordesamis staat onder leiding van Theo de Bruijn en de Stedelijke Harmonie o.l.v. Johan de Jong  meer informatie: info@stedelijke-harmonie.nl