Uitreiking Buurtlabel Veilig Verkeer aan wijkvereniging Drielanden

Dinsdagochtend 5  april hebben wethouder Jeroen de Jong en Ed Gijsen van Veilig Verkeer Nederland (VVN) aan de wijkvereniging Drielanden de Buurtlabel Veilig Verkeer uitgereikt. 

Bewonersgroepen die structureel werken aan de verkeersveiligheid in de buurt, wijk of dorp komen in aanmerking voor het Buurtlabel Veilig Verkeer van VVN.

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat er in de wijk te hard gereden wordt, ondanks een snelheidslimiet van 30 km/uur. Buurtbewoners uit de wijk Drielanden maken zich zorgen over de verkeersveiligheid. Naast de uitreiking van de buurtlabel werd in samenwerking met de basisscholen uit de wijk, de gemeente, politie, Stadstoezicht, het Kerkelijk Centrum en Veilig Verkeer Nederland een snelheidsmeting gehouden.

Wethouder De Jong verrichtte samen met politie en kinderen de eerste metingen. Automobilisten werden door kinderen aangesproken op hun gedrag en bewust gemaakt van de toegestane snelheidslimiet. In de komende weken zullen 30 km stickers in de wijk worden uitgedeeld die op de kliko’s kunnen worden geplakt. Minimaal eenmaal in de week worden automobilisten weer bewust gemaakt van de geldende snelheidslimiet.