U2 rockband live in de Kerkelijk Centrum de Regenboog in Drielanden

Een swingende kerkdienst met live gespeelde nummers van de beroemde band U2. 

Dat mogen de bezoekers verwachten tijdens de bijzondere U2-kerkdienst zondagavond 9 oktober in De Regenboog in Drielanden.


U2, de Ierse band met zanger Bono, staat bekend om zijn vaak religieus geladen songs. Ze worden in Harderwijk vertolkt – op rockvolume - door de band U2two, volgens kenners de meest overtuigende imitatie van U2. De dienst begin om 19.30 uur en is ook live te volgen via HK13.  

Initiatiefnemer is de Protestantse Gemeente Harderwijk. Vorig jaar organiseerde deze al een U2-viering met filmpjes en teksten. Dat leverde een overvolle Regenboog op en veel positieve reacties. Daarop pakt men het dit jaar iets groter aan, met de live U2 coverband U2two en ds. Jan Andries de Boer, landelijk bekend als bedenker van het fenomeen U2-rockdiensten.

Het wordt een dienst waarin alle elementen van een normale kerkdienst zijn verwerkt maar psalmen en gezangen zijn vervangen door songs van U2.  De kern van het geloof in Jezus wordt duidelijk gemaakt met de – voor velen verrassende – inhoud van de teksten van U2.
Niet alleen de stem van frontman Sam Kramer lijkt verdacht veel op die van Bono, qua uiterlijk hadden de mannen broers kunnen zijn. U2two weet zowel de muziek als de hele sfeer van de band nagenoeg identiek neer te zetten. U2-fan of niet: dat is gaaf!

Een swingender kerkdienst zul je niet gauw beleven. Als je bovendien van U2 houdt, moet je dit zeker meegemaakt hebben.

Zie voor meer info www.pgharderwijk.nl/u2. Voor contact mail naar [email protected]

U2 rockband in Kerkelijk Centrum de Regenboog Drielanden