Tweemaal Wereldrecord voor Harderwijkse Lisa Kruger

Tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen kort bad zwemmen in Tilburg heeft  paralympisch zwemster Lisa Kruger (18) twee wereldrecords in haar handicap klasse gezwommen. 

De paralympische “Alleskunner” zwom tien afstanden en even zoveel finales. Naast de twee wereldrecord vielen ook twee Europese records ten prooi aan de Harderwijkse zwemster.

Zowel de 100 meter rugslag (1.07,54) als de 200 meter rugslag (2.26,21) waren goed voor een mondiale toptijd, waarbij de 100 meter rugslag werd overgenomen van de Nieuw-Zeelandse paralympisch kampioene van 2016 op deze afstand. Het wereldrecord op de 200 meter rugslag was al in handen van Kruger. Wel zwom zij ruim twee en een halve seconde van haar tijd af (Oude record stond op 2.28,87).

Op de 100 meter vrije slag en de 200 meter wisselslag zwom Lisa Kruger harder dan ooit een Europese zwemster in haar klasse deed. Haar tijden waren dan ook goed voor een Europees record. Op de 100 meter vrije slag bleek zij de eerste Europese zwemster onder de 1.01 minuut. Het oude record van 1.01,04 werd door Kruger weggezwommen in een tijd van 1.00,72.

Haar eigen Europees record op 200 meter wisselslag bracht Kruger terug naar 2.26,13, waarbij het oude record met ruim twee en halve seconde scherper werd gezet. Lisa Kruger pakte tijdens het Multi-classe Open Nederlands Kampioenschap tien medailles uit tien afstanden. Drie maal goud, vier maal zilver en drie keer brons.

Ondanks paralympisch goud in 2016, de prachtige resultaten en mondiale prestaties van Lisa Kruger in de afgelopen jaren, blijkt de paralympische sport nog steeds niet in trek bij sponsoren. Helaas is het Kruger tot op heden niet gelukt een financiële sponsor te bemachtigen. Vanaf 2019 start het belangrijke voor-paralympisch traject tot de Spelen van 2020 in Tokyo, waarin een klein beetje financiële hulp essentieel is. Mocht u of uw bedrijf met financiële steun in willen stappen bij “TEAM KRUGER”, dan kunt u zich melden via de website www.lisakruger.nl