Twee aanhoudingen op heterdaad na woninginbraak Harderwijk

Dankzij alerte getuigen heeft de politie zaterdag 14 november twee verdachten van een inbraak op heterdaad kunnen aanhouden in Harderwijk.

Een getuige hoorde omstreeks 22.45 uur glasgerinkel bij buren aan de Cremerstraat in Harderwijk. De buren bleken niet thuis te zijn. Deze getuige belde direct de politie.

De gealarmeerde politie constateerde dat er inderdaad was ingebroken in de woning. Er waren geen inbrekers meer in de woning aanwezig. Hierop werd direct een zoekactie in de omgeving gestart.

Kort daarna meldde een getuige dat hij twee personen in de struiken zag aan de Zeestraat, dicht bij de Cremerstraat. Agenten troffen hier één jongen van 15 jaar uit Harderwijk aan. Hij werd aangehouden.

Door diverse eenheden werd de omgeving verder doorzocht. De tweede verdachte werd kort daarop op een fiets gezien. Hij ging er vandoor bij het zien van een agent maar kon na een korte achtervolging op de Flevoweg worden aangehouden. Deze man, een 26-jarige man uit Harderwijk, is ook overgebracht naar het politiebureau.

Tegen de beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.