Trouwbeurs in Dorpshuis Hierden

Het Dorpshuis in Hierden weer op de kaart zetten als een mooie plek om het trouwfeest te vieren. Dat is wat Jetty uit de Bosch voor ogen heeft met de beurs Trouwidee op zaterdag 20 januari 2018.

“Het idee van een beurs werd eigenlijk geopperd door Willejanne Stols, van Rosefield. Ik heb afgelopen januari de organisatie van de partijen in het Dorpshuis overgenomen en het viel me op dat er de laatste jaren zo weinig bruiloften worden gevierd. 

Wel veel jubilea, maar heel weinig bruidjes. Ik had het daar met Willejanne over en zij stelde voor om een trouwbeurs te organiseren.”Samen vroegen ze Gerrit Boonen van G&K Fotografie erbij. “We hebben lijsten gemaakt met kappers, visagistes, nagelstylistes, bruidsateliers, valkeniers, cateraars, wat we maar konden bedenken en we hebben ze allemaal benaderd.” In eerste instantie alleen de Hierdenaren. “Maar als die niet konden of wilden, keken we verder.”

Inmiddels zit het Dorpshuis met zesentwintig stands ‘bommetjevol’. “Er moet wel iets heel bijzonders voorbij komen, willen we daar nog plaats voor maken”, zegt Jetty lachend. Boetiek ‘de Bruid’ uit Harderwijk, geeft samen met Holtman mannenmode een modeshow. Ook is er live muziek van 3 Colors en komt er een fluitist uit Weerselo. Er worden bruidstaarten geshowd, wimpers verlengd, trouwkaarten ontworpen. Er is een juwelier, een trouwambtenaar en een persoonlijk reisadviseur. “En dan hebben we lang niet alles gehad, maar er moeten natuurlijk wel wat verrassingen overblijven.”

Jetty hoopt dat toekomstige bruidsparen het Dorpshuis weer als een optie gaan zienDe buurtvereniging gaat in de komende zomer de zalen helemaal opknappen. “Bruidsparen kunnen dan de vernieuwde zaal helemaal naar eigen wens versieren en inrichten.” Ze hoopt dat de trouwbeurs en de nieuw ingerichte zalen de bruidjes weer terug brengen, want de feestjes van 25 jaar geleden, die wil Jetty graag terug. “Elke maand wel een bruiloft met live-muziek en leuke mensen.” Of er veel publiek op de beurs afkomt, is nog een vraag. “We zien dat de Facebookpagina veel wordt geliked en gedeeld, dus we hebben goede hoop.”

Trouwidee Buurtvereniging Hierden