Jubileum Triasfeest 3 september 2016

Op zaterdag 3 september organiseert Wijkvereniging Drielanden weer een groot opgezet Triasfeest met als hoofditems de kleedjesmarkt en de Athlos Triasrun

Dit feest vindt plaats rond het Triasplein en langs de Triasgracht, waarbij de muzikale omlijsting wordt verzorgd door Harderwijker DJ PEER.

Dit jaar wordt het lustrum groots gevierd. Naast de jaarlijkse kleedjesmarkt wordt er een groot aantal activiteiten georganiseerd voor de wijkbewoners, bezoekers en kinderen. Het Triasfeest is bedoeld voor jong en oud; voor mensen die iets willen verkopen en mensen die juist iets zoeken.

Op het podium bij de HEMA vindt een aantal attracties plaats. Er worden demonstraties verzorgd door sport- en dansscholen zoals Sportcentrum Iedema, Sportschool Van den Hoofdakker en TOP Judo. Verder tonen Ultimate Dance Experience, Anouks Dance Experience en Funky Fit ( Zumba) hun kunsten.

Triasfeest 2016 Drielanden kleedjesmarkt

 Kids Plaza

Daarnaast zijn er de nodige attracties voor de kinderen zoals een draaimolen, springkussen, rodeostier en het beschilderen van een auto.
Dit jaar zijn de traditioneel aanwezige speeltoestellen geconcentreerd op een Kids Plaza. Een gezellig “plein” opgezet op de parkeerplaats tussen Operettedreef, Zwarte Pad (fietspad) en  Triasgracht. Hier kan ook een ‘terrasje worden gepakt’ voor een schaafijsje, poffertjes en wellicht ook wel een hamburger. Een plaatsje voor ouders om even bij te komen, wat te eten of te drinken, terwijl hun kroost zich vermaakt. 

Roofvogels en hardlopers

Triasfeest Harderwijk met roofvogels
Valkerij Rijssen is weer van de partij met verschillende roofvogels, zoals uilen, buizerds en arenden die hun kracht en behendigheid tonen. Voor de liefhebbers zal de valkenier ook dit jaar weer gelegenheid geven voor een mooi foto momentje met één van de roofvogels.
Ook dit jaar vindt de Triasrun plaats, die in samenwerking met atletiekvereniging Athlos wordt georganiseerd. Het is een recreatieloop door het centrum van Drielanden waarbij opnieuw veel toeschouwers het verloop bijwonen. De te lopen afstanden zijn 1 km (kidsrun), 5km en 10km.
Tenslotte wordt er ook een Triasloterij gehouden met veel mooie prijzen met als Hoofdprijs een lang weekend in een bungalow van Witterzomer Recreatiepark te Assen. Vijftig procent van de opbrengst gaat naar een goed doel. 
 
Voor meer informatie of inschrijvingen www.wijkverenigingdrielanden.nl
Foto's Lex Schuijl