Tiny house bewoner niet gebrand op Rappad

Het is nog steeds niet zeker of de pilot van off grid tiny houses aan het Rappad in Drielanden wordt gedaan. Nadat het college van burgemeester en wethouders die plek als dé plek aan de raad presenteerde, kreeg ze, mede door veel weerstand van omwonenden, de opdracht om op zoek te gaan naar alternatieve locaties.

Er is er een gevonden, aan de Groene Zoomweg, ter hoogte van de nieuwe wijk Harderweide.

Afgelopen donderdagavond werd die alternatieve locatie besproken in de commissie Ruimte. De omwonenden van het Rappad zagen dit als een nieuwe kans om hun bezwaren te uiten. ‘Geen experimenten in een woonwijk’, ‘er was ons een parkachtige bestemming toegezegd’ en ‘het buitengebied is hiervoor een veel betere plek. Aan het Rappad is simpelweg te weinig  ruimte.’

De andere plek die het college gevonden heeft, aan de Groene Zoom, heeft een woonbestemming en er is een plan voor drie kavels voor vrijstaande woningen. Dat is echter nog niet in steen geschreven en die plannen kunnen best tien jaar worden uitgesteld (want zo lang duurt de pilot).

Het maakt de ene tiny house bewoner die tot nog toe is gevonden, niet uit.

“Het Rappad is zichtbaarder in de wijk, wat het voor ons gemakkelijker maakt om te laten zien hoe wij leven. De Groene Zoom locatie heeft veel meer ruimte, wat meer mogelijk maakt”, zegt Jos Greven.

Dat er nog geen andere bewoners staan te springen, komt volgens projectleider Meeuwissen omdat de andere geïnteresseerden eerst de locatie af willen wachten. Greven is de enige die er al helemaal klaar voor is. “Het is niet de intentie om er als enige bewoners aan te beginnen, maar als de pilot doorgaat, gaan wij er wonen. Ongeacht welke locatie het wordt.”

De raad moet straks kiezen tussen het Rappad of de Groene Zoom. Dat gebeurt waarschijnlijk in de vergadering van 4 oktober. Of er dan ook daadwerkelijk een keuze wordt gemaakt of dat men opnieuw de discussie met elkaar aangaat, is nog niet zeker.