Succesvol eerste wijkgesprek in de oude gemeentewerf Harderwijk

Bijna honderd mensen waren woensdagavond 23 september bij het succesvolle wijkgesprek in de wijken Stadsweiden en Drielanden.

Een verhelderende, nuttige en verrassende avond op een toplocatie aan de Rietmeen concludeerden de aanwezigen. Onder leiding van raadsleden en een wethouder werd in kleine groepen besproken wat mooi is aan de wijken Stadsweiden en Drielanden, maar ook welke knelpunten mensen ervaren. 

Mensen herkennen de verhalen over bloembakken die onhandig gesitueerd zijn voor de fietser, gladheid op het Triasplein en het tekort aan parkeerplaatsen. Wonen in de twee wijken wordt over het algemeen als positief ervaren. “De verbindingsbrug is een geweldige oplossing”, volgens één van de aanwezigen en een andere wijkbewoner vertelt “het Project Rietmeen ervaar ik als een impuls voor de leefbaarheid in onze wijken”. Ook dicht bij het water, groene veilige wijken met veel speelruimte voor kinderen en weinig verkeer worden genoemd als mooie eigenschappen.

Verbeterpunten

Verbeterpunten zijn er volop, o.a. de verkeersveiligheid, het gevaar van de busbaan, achterblijvend groenonderhoud, overlast van brommers, geluidsoverlast bij de A28 en het parkeren rondom scholen. Minstens 30 kleinere verbeterpunten worden direct door de medewerkers van het loket van Snel Herstel opgeschreven.

Eelke van der Wal, de plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad, besluit de avond met het bedanken van alle aanwezigen. Voor de bijzonder stimulerende en motiverende avond waar het enthousiasme en de betrokkenheid zo duidelijk zichtbaar waren. Termen als “goed initiatief”, “continueer deze gesprekken” en “topavond” worden door bewoners genoemd als terugblik op de avond gegeven.

Vervolg wijkgesprekken

Ook de komende dagen worden willekeurig uitnodigingen verzonden voor de wijkgesprekken op 6 en 7 oktober. Tijdens deze gesprekken kunt u samen met uw wijkgenoten bepalen wat belangrijk is voor uw wijk, uw buurt of straat! Wij heten u heel graag van harte welkom!

Bent u niet uitgenodigd voor het wijkgesprek, maar wilt u wel meepraten op 2 november? Dat kan! Neem contact op met Abbas Lotfolahian via 0341-411 911 of mail naar [email protected] om uw gegevens door te geven, zodat ook u een uitnodiging ontvangt voor de stadsconferentie en mee kunt praten over uw stad.

Contact

Heeft u tijdens het wijkgesprek nog niet alles gezegd, maar wilt u toch nog iets kwijt over Drielanden, Stadsweiden of één van de andere wijken in Harderwijk, mail uw bericht dan naar [email protected] of kijk een op Facebook  “waar bemoei jij je mee Harderwijk”. Twitteren over de wijkgesprekken of de stadsconferentie? Gebruik dan #OnsHarderwijk.