Stem vanaf woensdag 16 augustus op hét Stadsidee 2017

Vanaf woensdag 16 augustus kan via de website samenkleurenwedestad.nl/stemmen, gestemd worden op de genomineerde Stadsideeën 2017. Stemmen kan tot en met 14 september a.s. Het idee met de meeste stemmen wordt uitgevoerd. 

Het kunnen afhankelijk van het benodigde budget ook meer ideeën zijn.

In totaal heeft de gemeente Harderwijk € 45.000,- beschikbaar gesteld voor de bedenkers om het idee uit te voeren. Woensdag 20 september wordt het winnende idee bekend gemaakt.

Harderwijkers hebben zich ook dit jaar van hun creatieve kant laten zien. Maar liefst 80 ideeën om buurt, wijk of stad mooier of leefbaarder te maken zijn in allerlei soorten en maten ingestuurd. Wethouder Jeroen de Jong is verheugd over de grote betrokkenheid: “Het is geweldig om te zien dat mensen zich zo interesseren voor het verbeteren van hun leefomgeving en bereid zijn samen initiatieven te nemen. Ik ben benieuwd welk Stadsidee de Harderwijkers dit jaar het meest zien zitten.”

Na een eerste selectie op haalbaarheid, volledigheid, teamwork en begroting zijn 17 stadsideeën genomineerd.

Vanaf woensdag 16 augustus, bepaalt de Harderwijker samenleving welk idee zal worden gerealiseerd door op het meest aansprekende idee te stemmen. Het idee - of misschien worden het er wel meer - met de meeste stemmen, wordt uitgevoerd.

Het Stadsidee werd vorig jaar geïntroduceerd en daagt inwoners uit ideeën aan te dragen om de openbare ruimte te verbeteren. Het Stadsidee is een project dat hoort bij ‘Samen kleuren we de stad’. Een initiatief van de gemeente Harderwijk bedoeld om inwoners de mogelijkheid te geven actief bij te dragen aan de inrichting van hun stad. Er worden allerlei mogelijkheden geboden om bij te dragen aan het verbeteren van de openbare ruimte en leefbaarheid in de gemeente Harderwijk.