Stedelijke Harmonie en MATROSE duiken in Zuiderzeewet

Een concert en een theatervoorstelling over honderd jaar Zuiderzeewet, dat brengt theatergroep Matrose in een productie van de Stedelijke Harmonie op zaterdag 27 oktober in de Regenboog in Harderwijk. 

De voorstelling heet: “Stedelijke Harmonie en MATROSE duiken in Zuiderzeewet”

Dit jaar 2018 is het precies 100 jaar geleden dat één van de meest ingrijpende wetten van Nederland is vastgesteld: de Zuiderzeewet. Met het publiek duiken het orkest en de theatergroep in deze Zuiderzeewet. Je maakt kennis met Eibert den Herder en Cornelis Lely, twee strijdbare mannen. Cornelis Lely, die de woeste Zuiderzee wilde temmen om het land te beschermen. Eibert den Herder, die zich verzette tegen de komst van de polders om de Harderwijker vissers te beschermen.
 
MATROSE, een jonge theatergroep uit Utrecht, die onder andere optreedt voor het middelbaar onderwijs, neemt je mee door alle hoeken van het theater. Vanuit kranten, brochures, verhalen én vanuit de verbeelding. Het Concertorkest van de Stedelijke Harmonie omlijst dit optreden met prachtige muziek ondersteund door historisch beeldmateriaal van Harderwijk. Over de trotse vissersvloot met wind in de zeilen, zeehonden rustend op zandbanken, flanerende Harderwijkers op de boulevard, wapperende bruine netten bij de haven en meer. Met beide benen op de grond word je teruggebracht naar de tijden van het zilte nat……
 
Nieuwe dirigent Het concertorkest van de Stedelijke Harmonie uit Harderwijk staat sinds kort onder leiding van “interim” dirigent Gerben Pol uit Zwolle. Gerben Pol (34) is, naast zijn baan als trompettist bij de Regimentsfanfare garde ‘Grenadiers en Jagers’ van de Koninklijke Landmacht, een ervaren dirigent van amateurorkesten. Gerben, over zijn aantreden bij de Stedelijke: “Ik wist dat het orkest op zoek was naar een dirigent voor de komende maanden. Toen ik informeerde, bleken de uitdagingen voor de komende periode goed te passen bij dat wat ik eerder heb meegemaakt. Hierdoor verwacht ik een goede bijdrage te leveren aan de vereniging. Tijdens de repetities blijkt het orkest een erg muzikale club te zijn! We gaan een mooie tijd tegemoet!”
 
Informatie & kaarten Het belooft een unieke avond te worden in kerkelijk centrum de Regenboog, Biezenlaan 1 te Harderwijk. Vol met muziek en theater over de historie van Harderwijk! Kom kijken en luisteren naar deze voostelling die geschikt is voor alle leeftijden! De voorstelling begint om 20:00 uur. (Zaal open om 19:45). Kaarten voor “Stedelijke Harmonie en MATROSE duiken in Zuiderzeewet” kosten € 7,50 en kunt u reserveren via email info@stedelijke-harmonie.nl. Voor meer informatie over de Stedelijke Harmonie kunt u kijken op www.stedelijke-harmonie.nl.