Start onderzoek toekomst zwembad De Sypel

Het college van B&W heeft groen licht gegeven voor de start van een onderzoek naar het toekomstperspectief van het zwembad De Sypel

De reden is dat het zwembad ongeveer 40 jaar oud is en toe is aan ingrijpend onderhoud. 

Het college had reeds eerder besloten voorlopig alleen het hoogst noodzakelijk groot onderhoud toe te passen op het zwembad. De geraamde onderhoudskosten voor instandhouding van het huidige zwembad voor de komende 20 jaar bedragen ruim € 10 miljoen. Voordat er grote investeringen in het zwembad worden gedaan, is eerst een toekomstperspectief van het zwembad nodig met daarin een ambitieniveau. 
 
Onderzoek Het bureau ICS adviseurs heeft opdracht gekregen het onderzoek uit te voeren. Er wordt een grondige analyse gemaakt van het huidige zwembad. Daarnaast wordt er gekeken naar landelijke trends, de ontwikkelingen in de omgeving en wordt er een behoefteanalyse uitgevoerd, o.a. onder de huidige gebruikers. Inmiddels is er via de website van de gemeente een enquête uitgezet. 
 
Scenario’s Op basis van alle gegevens worden er maximaal vier scenario’s mbt instandhouding, renovatie en nieuwbouw uitgewerkt. In oktober krijgt de raad via de commissie Samenleving een aantal scenario’s voorgelegd. Het scenario wat de voorkeur van de raad heeft, wordt verder uitgewerkt.