Start onderzoek duurzame inrichting Wijkdeel Drielanden Noord

De gemeente start een onderzoek naar een duurzame inrichting voor het wijkdeel Drielanden Noord. Er wordt onderzocht of er een ontwikkeling gestart kan worden met circulariteit als uitgangspunt. Circulariteit betekent dat de grondstoffen die gebruikt worden steeds opnieuw gebruikt kunnen worden.

De strook Drielanden Noord is een strook langs de A28 en zou oorspronkelijk kantorengebied worden

Door een veranderende tijd, andere manieren van werken en gewijzigde marktbehoefte zijn de kantoren niet op deze plek gekomen. Het kantorenbouwprogramma is grotendeels verschoven naar Nieuw Weiburg. Op dit moment is er voor de strook geen duidelijk programma of visie.
 
Het gebied biedt verschillende mogelijkheden voor ontwikkeling
Drielanden Noord heeft een gemengde bestemming. Daardoor kan er gevarieerd gebouwd worden  Er wordt binnenkort een haalbaarheids- en conceptstudie opgestart. Daarin wordt gekeken naar een circulaire en toekomstbestendige invulling van Drielanden Noord.
 
Circulair wonen, werken en leren in Drielanden Noord past in het vastgestelde beleid
In het collegeprogramma is een verkenning naar een invulling van Drielanden Noord opgenomen. Het voornemen om in te zetten op een volledig circulaire ontwikkeling past ook in de duurzaamheidsambities van de gemeente. Daarmee zijn mogelijkheden aanwezig experimenten aan te gaan op dit gebied. “Op deze manier krijgt circulariteit letterlijk een fysieke plek in Harderwijk”, aldus wethouder Bert van Bijsteren.