Stage lopen op de naschoolse opvang “Een goed voorbeeld van levensecht leren”

Romy, Younes, Serkan en Emmaj, vier leerlingen uit de LO2-klas (leerlingen die gym als examenvak hebben gekozen) van het Morgen College in Harderwijk, lopen elke maandagmiddag van half vier tot half vijf stage bij de naschoolse opvang bij basisschool Het Baken. 

Voor Emmaj Meiling uit T4B is het een vrijwillige stage, want zij heeft aan al haar stage-uren al voldaan. “Ik denk er over de opleiding Sport & Bewegen te doen op het Landstede.

Als ik laat zien dat ik een vrijwillige stage heb gelopen, is de kans om aangenomen te worden, misschien wat groter. Daarnaast vind ik het ook gewoon heel leuk.”

De naschoolse opvang is opgezet door ZorgDat, de welzijnsorganisatie van Harderwijk. Gymdocent meneer Hop heeft regelmatig contact met ZorgDat, omdat hij altijd op zoek is naar projecten waar zijn leerlingen bij kunnen helpen. Dit was een project waarvoor ZorgDat zijn hulp inriep.

Vandaar dat de vier vierdejaars leerlingen alweer vier weken meedraaien op de naschoolse opvang. Daar begeleiden ze kinderen bij verschillende activiteiten. De ene week is dat sport, de andere week bijvoorbeeld handvaardigheid. “Een goed voorbeeld van levensecht leren, voor onze school heel belangrijk. Voor onze leerlingen zijn het goede ervaringen. Zo ontdekken ze hun talenten en kunnen ze hun keuze voor later goed onderbouwen.”
 
Emmaj vind het bijvoorbeeld heel leuk dat de stage met kinderen is, omdat ze graag met kinderen werkt. Toch is ze er wel achter dat ze dit later niet elke dag wil doen. “Dan zoek ik toch nog iets meer uitdaging.”  

leerlingen Morgencollege Harderwijk lopen stage op naschoolse opvang bij het Baken Harderwijk