‘Stadsjutter’ Jan Besselsen verhuist pas na de zomer

Voor één nutsbedrijf was 1 juli niet haalbaar en daarom verhuist stadsjutter Jan Besselsen pas na de zomervakantie naar de Zandlaan. “We koersen nu aan op half september”, aldus wethouder Jeroen de Jong.

Het terrein aan de Zandlaan is al wel helemaal klaar voor de komst van de nieuwe bewoner.

“We zijn bezig met de voorbereidingen, de omgevingsvergunning is onherroepelijk en met de nutsbedrijven en de aannemer hebben we afspraken gemaakt over aansluiting en verhuizing.”
 
Besselsen mag volgens de vergunning maximaal drie zeecontainers aan spullen meenemen en moet dus zo’n tien containers achterlaten. “Welke – en hoeveel – spullen er precies mee gaan, is nog onderwerp van gesprek met de heer Besselsen”, aldus De Jong.
 
Volgens De Jong is er rondom de verhuizing van Besselsen goed contact geweest met de andere bewoners en bedrijven aan de Zandlaan. “Voorafgaand aan de vergunningverlening is er contact geweest. De meesten hadden geen bezwaren tegen de komst van Besselsen.” Tegen de omgevingsvergunning is door enkele bedrijven aan de Zandlaan bezwaar aangetekend. “Maar daar zijn we in goed overleg uitgekomen.” Er zijn onderling afspraken gemaakt en het bezwaar werd ingetrokken.

Als alles volgens planning verloopt en als Besselsen alles wat hij mee wil nemen in drie zeecontainers weet te krijgen, heeft de Zandlaan er dus per half september een nieuwe bewoner bij.

Het is voor Besselsen de vierde plek in tien jaar tijd. Hij woonde tot begin 2011 aan de Heeraltzstraat, toen dat pand onbewoonbaar werd verklaard en werd gesloopt, woonde hij tijdelijk in een huurhuis aan de Hanzemeen. Toen hij daar door problemen met de buurt ook weg moest, heeft hij vier jaar op een terrein tussen de N302 en de A28 gewoond, aan de Boekhorstlaan, in een chalet dat hij huurt van UWOON. Er zijn echter nieuwe bouwplannen voor dat gebied en dat betekent dat er voor Besselsen opnieuw een plek gezocht moest worden.