Stadsidee 2021! Heb je een goed idee? Doe er wat mee!

Onder het motto “Heb je een goed idee? Doe er wat mee!” daagt de gemeente Harderwijk inwoners van Hierden en Harderwijk uit mee te doen aan de actie Stadsidee 2021. Het is alweer de zesde editie van deze campagne die bedoeld is om buurt, wijk, dorp of stad mooier, leuker en leefbaarder te maken.

Voor realisatie van het Stadsidee 2021 dat uiteindelijk door inwoners zelf wordt gekozen, is een bedrag van € 45.000, - beschikbaar

Uiterlijk vrijdag 28 mei moeten de plannen via www.stadsidee.nl zijn ingediend. Alle inwoners van Harderwijk en Hierden bepalen vervolgens vanaf donderdag 10 juni, in een digitale stemronde, welk idee dit jaar wint.
 
Verbeteren van de openbare ruimte
Het Stadsidee werd in 2016 geïntroduceerd door de gemeenteraad en daagt inwoners uit ideeën aan te dragen om de openbare ruimte te verbeteren. De afgelopen vijf jaar zijn er vele tientallen creatieve ideeën ingestuurd. Vorig jaar won het idee om een calisthenics park te realiseren. Dit is een soort buitensportschool met allerlei rek en strek oefenmateriaal om met je eigen lichaamsgewicht te trainen. Het park is vorig jaar aan de Hoofdweg in gebruik genomen.

calisthenics park Harderwijk
(Winnaar vorig jaar calisthenics park)