Stadsconferentie over zorg en welzijn voor iedereen

Op donderdag 6 september kwamen ruim 100 inwoners, professionals en culturele organisaties bij elkaar tijdens de stadsconferentie Krachtig Kleurrijk Harderwijk in het Huis van de Stad. 
 

Iedereen moet gelijkwaardig mee kunnen doen, daar hoort een goede toegang tot zorg bij.

Wethouder Marcel Companjen opende de conferentie met de woorden “Harderwijk is een kleurrijke stad met verschillende culturen. Een kleurrijk Harderwijk is een stad waar iedereen, maakt niet uit hoe oud of jong je bent, welke culturele achtergrond, gender, inkomen, talenten of beperkingen je ook hebt, gelijkwaardig mee kan doen. Daar hoort een goede toegang tot zorg en welzijn bij.”

Op dit moment kunnen inwoners van diverse achtergronden de juiste hulp in de zorg en welzijn nog niet goed vinden. In krachtig en kleurrijk Harderwijk werken wij daaraan. Hoe kan zorg & welzijn inclusief zijn voor iedereen? Hoe kan iedereen ongeacht culturele achtergrond het juiste loket vinden? Hoe kunnen we mensen helpen hun vraag te verhelderen en de juiste indicatie en verwijzing te krijgen?

Tijdens de stadsconferentie werd een start gemaakt met het ontmoeten van elkaar.

De ondertekening van een intentieovereenkomst door burgemeester Harm-Jan van Schaik en bestuurders van zorg- en welzijnsorganisaties is een eerste stap naar een duurzame verbinding van lokale partners. Zodat hulp en ondersteuning toegankelijker worden voor iedereen. Dit is een uitdaging waar niet alleen de gemeente voor staat, maar alle maatschappelijke partners, professionals en inwoners.