Hockeyclub de Mezen een geheel rookvrije sportaccommodatie

Staatssecretaris Paul Blokhuis (ChristenUnie) was aanwezig bij start van het veldseizoen op het nieuwe rookvrije terrein van hockeyclub De Mezen.

Rookvrij terrein hockeyclub de Mezen Harderwijk

 "Het is de week voor de gezonde jeugd! Sport en gezondheid horen bij elkaar. Sporten doe je omdat je het leuk vindt, maar we vinden het ook belangrijk omdat het bijdraagt aan je gezondheid. Sport draagt niet alleen bij aan een gezonde stad, maar ook aan een sociale stad", zeggen Mirjam Driest-Wijnholds (fractievoorzitter ChristenUnie Harderwijk) en Dirk Vreugdenhil (lijsttrekker PS-verkiezingen ChristenUnie Gelderland) bijna in koor. "Dat zijn idealen en realiteiten die de ChristenUnie, lokaal, regionaal en landelijk, wil omzetten in beleid."

Sportverenigingen die zich daarbij extra willen inzetten voor een gezonde omgeving verdienen daarbij alle steun. De ChristenUnie is blij dat het aantal rookvrije sportparken groeit! De ChristenUnie is blij met initiatieven die een rookvrije toekomst voor onze kinderen dichterbij brengt. MHC De Mezen is een van de vele sportverenigingen is Nederland die stappen zet om een rookvrije sportvereniging te worden.

Met het onthullen van het rookvrije bord door staatssecretaris Paul Blokhuis (ChristenUnie) is hockeyclub MHC De Mezen vanaf zaterdag rookvrij. Door plekken waar veel kinderen komen rookvrij te maken, komen kinderen niet in verleiding om zelf te gaan roken. Uit onderzoek blijkt dat zien roken, doet roken.

De ChristenUnie in Gelderland en Harderwijk zijn blij met de komst van de staatssecretaris in Harderwijk om samen de noodzaak van rookvrij en gezond te benadrukken. "Mooi dat hij tijdens onze campagnes voor de Provinciale Staten-verkiezingen Harderwijk aan doet om dit belangrijke element nog eens te benadrukken."

Na het bezoek aan de sportvereniging liet staatssecretaris Blokhuis en het ChristenUnie-gezelschap uit Gelderland en Harderwijk ook nog hun gezicht zien op de Markt in Harderwijk. Daar zette ChristenUnie-Gelderland een Foodtruck neer, met de promotie van regionale en lokale producten, terwijl onderwijl gesproken werd met voorbijgangers en winkelend publiek over de aanstaande verkiezingen voor de Provinciale Staten (en indirect de Eerste Kamer).