Sportkaravaan in jouw wijk

Op maandag 15 juni gaf wethouder Christianne van der Wal om 9.00 uur het startsein voor de sportkaravaan op het kunstgrasveld aan het Klaproospad.

Het is de zesde sportkaravaan die de gemeente Harderwijk samen met stichting ZorgDat organiseert. Het thema van dit jaar is ‘Fitte kids’.

Sport en spel

De sportkaravaan is een sportinstuif met jaarlijks wisselende sport- en spelactiviteiten voor kinderen uit de groepen drie en vier van de basisscholen in Harderwijk. De karavaan biedt activiteiten voor tijdens en na schooltijd, zodat kinderen ook na schooltijd makkelijker hun weg vinden naar de dichtstbijzijnde kunstgrasveldjes. De scholen in de nabije omgeving van de kunstgrasveldjes zijn uitgenodigd om tijdens schooltijd te komen sporten en spelletjes te doen.

De karavaan trekt op de volgende data langs de velden:
  • Maandag 15 juni: Klaproospad – Fontanus/Alfons Ariëns/Het Baken
  • Dinsdag 16 juni: Hogepad – Springplank / Veste / Kompas
  • Woensdag 17 juni: Valeriuslaan (stadsdennen – geen kunstgrasveld) – Schakel / Dominicus Savio
  • Donderdag 18 juni: Muziekpad – Bogen / Startblok / Alfons Ariens
Sport dichtbij
De gemeente Harderwijk en Zorgdat organiseren dit project om sport te stimuleren en meer kinderen in hun eigen buurt te laten sporten. De kinderen kunnen tijdens de sportkaravaan ervaren dat sporten leuk, gezond en ook in je eigen buurt goed mogelijk is.

JOGG
Ook dit jaar geven wij tijdens de sportkaravaan extra aandacht aan JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht). JOGG staat voor lekker bewegen en gezond eten. Tijdens de karavaan is er voor de kinderen gelegenheid water te drinken en krijgen ze fruit. De activiteiten worden begeleid door studenten van de SDV (Sport, Dienstverlening en Veiligheid) van het Spectrum.
Sportkaravaan Harderwijk 2015 zorgdat jogg basisschool Fontanus
Bekijk hier de foto's