Sparta springers door naar het NK Trampoline

Afgelopen zaterdag werd in Putten de laatste van drie plaatsingswedstrijden gehouden voor het NK Trampolinespringen in de C-, D- en E-klasse.

Menig Sparta-springer had zich via de eerste twee wedstrijden al geplaatst, maar een aantal moest nog het beste springbeen voorzetten om toegevoegd te mogen worden aan de groep finalisten.

In de E-klasse Instappers sprong de 8-jarige Demiën Prinsen zich naar de vierde plaats. In het totaal wist hij derde te worden, waarmee hij zich definitief wist te plaatsen voor het nationaal kampioenschap in Ahoy.

Danique Middelwijk sprong bij de Pupillen II. Door griep de tweede wedstrijd gemist, moest zij de laatste keer echt nog even aan de bak. Dat lukte met een tweede plaats in het dagklassement. In totaal belandde ze ook op plaats twee en dat was ruim voldoende om naar het NK te mogen.

Bij de D-pupilmeisjes sprongen Sofie van Beekhuizen en Chemène Hazelof. Van Beekhuizen was al verzekerd van een plek op het NK en bezegelde dat nog even met een extra zilveren medaille. Hazelof daarentegen had de derde wedstrijd nog nodig. Ze scoorde mooi met een vierde plaats en daarmee ging het laatst beschikbare plekje voor het NK naar Hazelof. Synchroon deden de dames het ook mooi. Met twee keer zilver en ook plek twee in totaal zijn ze door naar het NK.

Bij de pupiljongens woedde een hevige strijd om plek 4, de laatste plaats voor het NK. Nummers 1, 2 en 3 waren voor drie ervaren springers uit Apeldoorn. Thijn Helming en Jim Wery moesten het onderling uitvechten. Na afloop van de wedstrijd bleek Jim een kleine voorsprong te hebben, en dus door naar het NK. Synchroon wisten de jongens zich ondanks de zilveren medaille net niet te kwalificeren.

In de C-klasse was er een hattrick voor vier C-jeugdspringers. Caro Binnerts won drie keer het goud, Fleur de Rook drie keer het zilver en Marilou van Iersel drie keer het brons. Plek vier, de laatste plek voor het NK, ging voor de derde keer op rij naar Merel van de Kamp en daarmee zijn deze vier springsters dan ook gekwalificeerd. Plek vijf was voor Jula Arends, gevolgd op 6 door Femke Elzinga en op plaats 7 Annamay de Bruijne. Synchroon plaatsten zich drie koppels voor her NK: De Rook/ Binnerts gingen als eerste door, gevolgd door De Bruijne/Elzinga en Arends/Van de Kamp.

Bij de Juniormeisjes C ging het zilver verrassend naar Zara Dijkema, die zich daardoor als derde springster kwalificeerde. Jilde Hagen was al geplaatst door twee keer het zilver te winnen. Zij probeerde een nieuwe oefening en werd in het dagklassement zesde. Synchroon won Hagen het goud met Van Iersel. Dijkema wist zich met partner Sandra Rakhorst niet te kwalificeren. Rakhorst bemachtigde bij de dames wel plek 4 en dwong daarmee kwalificatie af. Jesper Jansen behaalde het brons bij de C-heren, maar plaatste zich net niet voor de finale.

Sparta springers Ermelo