SIGHT Landscaping maakt de wereld graag mooier en groener

Als hoveniersbedrijf dat landelijk en regionaal actief is in de aanleg en het onderhoud van openbare ruimte, behoort SIGHT tot de top van groenbedrijven in Nederland.

Werken op maat en gastheerschap

Hendri Hoogebeen, regiomanager B&I (bedrijven en instellingen); ‘Wij kijken altijd naar de tuin als verlengstuk van de organisatie. Geen enkele organisatie is hetzelfde en daardoor is geen enkele tuin hetzelfde; het is een project op maat.’

De beleving van gasten in recreatieparken is bijvoorbeeld anders dan die van mensen met dementie, die in een zorginstelling wonen. SIGHT zorgt ervoor dat de aanleg en het onderhoud worden afgestemd op de mensen die er verblijven, rekening houdend met de wensen van de opdrachtgever en van de gebruiker. André Bergsma, projectleider B&I; ‘De inrichting en aanleg van een tuin is één aspect van het rekening houden met. Je kunt de tuin onder meer veilig inrichten door gebruik van niet-giftige planten en door het vermijden van op- en afstapjes. Een ander belangrijk aspect is gastheerschap.

Wij vragen van onze werknemers om ook naar de mensen om hen heen te kijken. Om ze netjes te woord te staan als ze een vraag of opmerking hebben en rekening met hen te houden bij hun werkzaamheden.’ Onze werknemers zijn proactief en behulpzaam wanneer ze op locatie werken.

Circulariteit en duurzaamheid

Circulariteit en duurzaamheid zijn terugkerende onderwerpen voor iedere medewerker van SIGHT. Van de werkwijze, het machinepark, het materiaalgebruik tot het circulair verwerken van afval, aan alle aspecten wordt gedacht. ‘Wij maken graag iets dat duurzaam is, zowel qua aanleg als qua onderhoud. Je wilt toch iets creëren dat er over tien jaar ook nog mooi uitziet,’ vindt Bergsma.

‘Dit is ook een belangrijk aandachtspunt voor ons bij het ontwerpen en aanleggen van buitenruimten,’ vertelt Hoogebeen. ‘Zo hebben we voor een recreatiepark onlangs een vak met planten aangelegd, gemengd met kruiden en bloemen die bijen aantrekken.
Daarna hebben we er een bijenkast in geplaatst en een imker gezocht die de bijen wilde houden en de honing wilde oogsten. We zijn nu aan het kijken met de eigenaar of die honing in de winkel van het park verkocht kan worden.

Werken bij SIGHT
SIGHT is een no-nonsense bedrijf dat graag investeert in mensen. Wij werken met elkaar voor elkaar. SIGHT is geen top-down organisatie, we geven onze werknemers hun eigen verantwoordelijkheid. Ook denken en werken we actief mee aan opleidingen en ontwikkelingskansen voor onze mensen. Ons dienstenpakket en klantenbestand zijn gevarieerd, ons machinepark altijd up-to-date. We opereren landelijk, waardoor er altijd wel een vestiging bij jou in de buurt zit. Kijk eens op onze website naar de mogelijkheden die SIGHT jou kan bieden: www.sightlandscaping.nl/vacatures