Sietze de Vries opent orgelserie op Bätz-orgel in Harderwijk

Donderdag 12 juli is Sietze de Vries de eerste organist in de orgelserie 2018 in Harderwijk. Deze organist  van de Martini in Groningen is onderhand een van de bekendste organisten in Nederland en ook daarbuiten. 

In Harderwijk is hij een graag geziene gast die bijna elk jaar wel aanwezig is in de serie. Vooral zijn improvisaties (vaak in barokstijl) worden zeer gewaardeerd.

En improvisaties, die kunt u ook dit jaar weer horen; eenmaal een vrije improvisatie en eenmaal een improvisatie in suite-vorm over een aantal psalmen.

De Vries opent zijn programma met het Italiaanse Concert van Joh. Seb. Bach, een vrolijk en virtuoos stuk dat oorspronkelijk voor klavecimbel geschreven is. In het kader van het jaarthema in Harderwijk. “ l’ Orgue mondaine” speelt hij een suite, een reeks dansen van Michael Praetorius, een componist die rond 1600 leefde.
 
De Vries ontving zijn eerste orgellessen bij Jaap Nieuwenhuijse in Gouda. Aan het Stedelijk Conservatorium in Groningen studeerde hij bij o.a. Jan Jongepier en Wim van Beek. Uiteindelijk behaalde hij het diploma Uitvoerend Musicus bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij behaalde vele prijzen op orgelconcoursen, waaronder het Haarlems Improvisatie-concours. Sietze de Vries is onlangs benoemd als kerkelijk organist van de Martinikerk in Groningen. Ook is hij artistiek leider van het Orgel Educatie Centrum Groningen en concerteert hij in binnen- en buitenland..
 
Meer informatie is te vinden op www.harderwijk-orgel.nl
 
Het concert in de Grote Kerk op 12 juli begint om 20.15 uur.
De toegangsprijs bedraagt € 7,50 (65+: € 6,-).
Parkeren is mogelijk op het Kerkplein