Serie muziekoptredens in Centrum de Zin

Marcel Broekman zingt en speelt deze vrijdagavond 13 september in Centrum de Zin. De Drenthenaar trapt daarmee het vijfde seizoen af van de serie singer & songwriter-avonden in het sfeervolle zaaltje met haar veelgeprezen akoestiek. In het voorprogramma treden Tom ter Maten en Laura Sinnema op.

Harderwijk kent Ter Maten als fanatiek wielrenner, maar dat hij ook liedjes componeert en onder eigen gitaarbegeleiding ten gehore brengt, weten velen nog niet. Hij krijgt ondersteuning van klassiek pianiste en muziekdocent Laura Sinnema.

De hoofdact is dus weggelegd voor Marcel Broekman; een muzikant die als sessiemuzikant heeft gewerkt met topartiesten uit binnen- en buitenland. Sinds 2012 werkt hij aan eigen materiaal, met als bekendste liedjes ‘Drenthe’ en – sinds kort – ‘Hoger Zonder Vrees’, dat met aanstekelijke pop een gevoelig thema aansnijdt. Broekman werkte voor dit laatste nummer samen met producer en componist Henk Pool, bekend van zijn werk voor Guus Meeuwis en Marco Borsato.
 
De muziek van Marcel Broekman is veelal een mix van relaxte pop en folk met een vleugje country. Muziek die door hemzelf ook wel wordt omschreven ‘als een mooi landschap’, ‘als een spiegel waar je je gemakkelijk in kunt herkennen’. Anderen noemen Broekman’s liedjes ‘warm en kwetsbaar’, of ‘vrij en gevoelig, die een schets geven van de ups en downs van het leven’.
 
De Harderwijkse muziekkenner en muziekprogrammeur Ab de Haas: “Het inspirerende optreden van Marcel Broekman vormt een prachtige start van het vijfde seizoen van singer & songwriteroptredens in Centrum de Zin”.

Het optreden begint 20.15 uur. Zaal open vanaf 19.30 uur. Entree 7,50 euro.