Schrijfmarathon Amnesty International: 9 december ook in Harderwijk!

Vrijheid is een groot goed. Misschien dat vrijheid voor ons zo logisch is dat we dat niet zo erg meer beseffen. 

Maar op talloze plaatsen in de wereld kunnen mensen niet zich zelf zijn en worden ze vervolgd of tegengewerkt als ze een andere mening hebben, of een andere kleur, of geloof, of een andere seksuele voorkeur. En het lijkt soms wel of dat alleen maar meer wordt in de wereld van vandaag.

Daarom blijft het nodig om daar aandacht voor te vragen, blijft het nodig om daar actie voor te voeren. Dat doen we het hele jaar door, maar vooral rond 10 december. Dat gebeurt dan landelijk via de schrijfmarathon En daar doen we ook dit jaar weer aan mee in Harderwijk. Zaterdag 9 december kunt u van 10.00 tot 22.00 uur brieven schrijven voor de vrijlating van gevangenen overal in de wereld; of u kunt die gevangenen zelf een kaartje sturen. Dat kunt u weer doen in de Oude Synagoge aan de Kl. Marktstraat.

U kunt o.a. schrijven voor Taner Kilic uit Turkije, voorzitter daar van Amnesty International en gevangen gezet als zijnde lid van een terroristische organisatie; voor Ni Yulan uit China, die zich vreedzaam inzet voor mensen die gedwongen worden hun huis te verlaten; voor Clovis Razafimalala uit Madagaskar, die zich vreedzaam inzette tegen illegale houtkap. En voor nog een aantal anderen. Informatie over al deze mensen is aanwezig, evenals, pen, papier en een voorbeeldbrief aan de autoriteiten.

Het zou mooi zijn als u een uurtje van uw tijd kunt geven om mensen te helpen die soms jaren gevangen zitten, gemarteld worden of ……. (niet meer te helpen zijn omdat ze gedood zijn).

En ja … het helpt. Verschillende van de mensen voor wie vorig jaar is geschreven zijn nu vrij!
 
Zaterdag 9 december; Oude Synagoge, van 10.00 – 22.00 uur.