Schrijf je nog snel in voor Minecraft XL Bouwwedstrijd!

Op zaterdag 2 juni, kunnen Minecraft-fans hun hart ophalen tijdens de Minecraft XL Bouwwedstrijd georganiseerd door Erk@ Onderwijsinnovatie, de Bibliotheek Noordwest Veluwe en Bitt Belevingscentrum. 

Jongens en meiden tussen de 7 en 15 jaar oud worden uitgedaagd om in teams de meest originele creaties te maken. De inschrijving loopt heel hard dus geef je nog snel op! 

In navolging van het succes van Minecraft-evenementen in andere steden, is het nu tijd voor een bouwwedstrijd op de Noordwest Veluwe. In teams van maximaal 5 jongeren gaan deelnemers de uitdaging aan om op een beveiligde server een bouwopdracht uit te voeren op hun eigen lege weiland. De bouwopdracht blijft geheim tot het laatste moment, voorbereiden is dus niet mogelijk. Alle deelnemers krijgen een leenlaptop met het spel, je hoeft dus niets van huis mee te nemen.
 
Vooraf krijgen deelnemers de mogelijkheid om met hun vrienden een eigen team samen te stellen. Individuele deelnemers worden ter plekke in teams gedeeld en gaan – samen met hun nieuwe game-vrienden – de strijd aan tegen de andere spelers! In totaal kunnen 120 kinderen deelnemen: 60 in de ochtendgroep van 10.00 tot 12.30 uur en 60 in de middaggroep van 13.30 tot 16.00 uur. Het winnende team van elke ronde krijgt een trofee.

Minecraft

Minecraft is een onder jongeren immens populair spel waarbij ze creatief kunnen bouwen met blokken. Er zijn blokken van steen, ijzer, glas, hout enz. je kan het zo gek niet bedenken of de jongeren bouwen er mee.
 
Organisatie en contact
Dit evenement wordt georganiseerd door Bitt Belevingscentrum, Erk@ Onderwijsinnovatie en de Bibliotheek Noordwest Veluwe.
Vragen over dit evenement? Stuur een mail naar Inge.Snijder@bibliotheeknwveluwe.nl
 
Datum: 2 juni 2018
Plaats: BITT Belevingscentrum, Westeinde 100, 3844 DR Harderwijk
Tijd: 10.00 tot 12:30 en 13:30 tot 16.00 uur (de middagsessie is al vol!)
Prijs: € 10,-
Info en kaartverkoop via https://www.ticketkantoor.nl/shop/Minecraft